"Dacă până acum făcusem nu ştiu ce nenorociri, acuma sunt învinuit de tulburarea liniştii şi ordinii publice. Unde? În biroul meu? La conferinţa de presă convocată în sala de conferinţe a Partidului România Mare. Mâine voi fi învinuit şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice în dormitorul meu, sau în bucătărie. E mai mare râsul", a spus C.V. Tudor.
Ca şi la finalul precedentelor audieri, care au avut loc pe 11 ianuarie, preşedintele PRM a negat acuzaţiile care i s-au adus şi a explicat că este victima unei răzbunări politice.
"Probabil că aceşti oameni ori nu cunosc legea, ori e ordinul politic de la Traian Băsescu atât de presant încât au făcut asemenea fărădelegi. Ei trebuie să ceară întâi ridicare imunităţii mele parlamentare de la locul meu de muncă, de la Parlamentul European. Numai după aceea pot avea calitate de învinuit şi pot fi urmărit penal şi criminalistic, cum a spus această Laura Codruţa Kovesi (n.r. procurorul general). (...) Laura Codruţa Kovesi nu ştie carte, este o femeie care nu are ce căuta în funcţia aia. (...) Ideea era să nu mai aibă Vadim Tudor niciun sediu şi nici redacţie", a declarat europarlamentarul.
Vadimt Tudor: Au schimbat încadrarea juridică
Vadim Tudor susţine că a fost provocat, întrucât poliţiştii au intrat în sediul PRM în momentul în care avea programată o conferinţă de presă şi au dat ziariştii afară.
"S-a spus că eu pretind că m-am împiedicat de cascheta lu' cretinul ăla. N-am zis aşa ceva. Dar, repet, au fost 10 gealaţi pe mine şi efectiv m-au dezechilibrat. Nu i-am aruncat nicio caschetă, daţi filmul înapoi, am încercat să i-o pun la loc pe cap. Dacă a ieşit altceva, nu este vina mea", a explicat liderul PRM.
Corneliu Vadim Tudor a mai precizat că nu a dat nicio declaraţie procurorilor şi că urmează să studieze noile învinuiri care i se aduc.
"Am vorbit la Bruxelles şi Strasbourg cu consilierii mei, am două sesiuni. Lunea asta trebuie să mă duc la Strasbourg, lunea cealaltă la Bruexelles. Eu mai am şi treabă, nu stau la mâna mafiei imobiliare coordonate de Adriean Videanu şi Elena Udrea", a mai spus C.V. Tudor.
Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început în dimineaţa zilei de 4 ianuarie, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, şi s-a încheiat în cursul nopţii. În timpul acţiunii, Corneliu Vadim Tudor a refuzat să părăsească sediul, adresând mai multe injurii poliţiştilor şi executorului judecătoresc. Liderul PRM susţine că actele în baza cărora s-a decis evacuarea sediului sunt false.
În urma incidentului din 4 ianuarie, procurorii au început urmărirea penală a preşedintelui PRM. Acesta este acuzat de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, într-un dosar în care procurorii s-au sesizat din oficiu.