Antena 3 CNN Politică Văcăroiu: Criticile adresate de C.E. Parlamentului României sunt "nedrepte"

Văcăroiu: Criticile adresate de C.E. Parlamentului României sunt "nedrepte"

Văcăroiu: Criticile adresate de C.E. Parlamentului României sunt "nedrepte"
18 Aug 2008   •   16:51

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, şi-a exprimat luni mâhnirea şi necăjirea faţă de criticile adresate Parlamentului României de către Comisia Europeană. Într-un raport prezentat pe 23 iulie, Comisia Europeană a remarcat eforturile DNA în domeniul luptei anticorupţie şi a criticat Parlamentul pentru că blochează cercetarea cazurilor de mare corupţie, dar şi Guvernul, pentru că nu impulsionează suficient adoptarea legislaţiei în domeniu.

În contextul anunţului că senatorii se reunesc în sesiune extraordinară pentru a lua o decizie în cazurile Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, între 25 şi 28 august, Nicolae Văcăroiu a menţionat că a fost pentru prima dată când Comisia Europeană şi-a permis să "atace" un parlament naţional. El consideră că acest gest este "nedrept", deoarece, în ultimii trei ani şi jumătate, nu a existat niciun fel de intervenţie a Legislativului în actul de justiţie.

"Sunt efectiv mâhnit şi necăjit de faptul că în Raportul de ţară Comisia Europeană şi-a permis să critice Parlamentul României. Este pentru prima dată când Comisia îşi permite să atace un Parlament naţional fără ca în prealabil să-i ceară un punct de vedere pe un proiect şi este nedrept, întrucât nu a existat în această perioadă niciun fel de intervenţie a Legislativului în actul de justiţie. Este nedrept, pentru că aceste trei dosare pe care le-am primit, de câteva zeci de mii de pagini, necesită un studiu în detaliu din partea fiecărui membru al Comisiei juridice. Am avut la dispoziţie două luni pe dosare care au însemnat investigaţii de peste trei ani de zile", a spus Văcăroiu, citat de Agerpres.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close