Moţiunea de cenzură a opoziţiei faţă comasarea alegerilor a fost citită, luni, în faţa Parlamentului. USL contestă în acest fel organizarea în acelaşi timp a alegerilor parlamentare cu cele locale, în anul 2012.
Cei din opoziţie spun că adevărata miză a acestor comasări este, de fapt, fraudarea alegerilor.
Dacă opoziţia va avea 234 de voturi, legea privind comasarea alegerilor nu va mai intra în vigoare, însă dacă nu se va strânge acest număr de voturi, vom avea alegeri comasate.
Joia trecută,
Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, pe proiectul de lege privind organizarea alegerilor parlamentare şi locale din anul 2012, în aceeaşi zi.
Documentele iniţiate de opoziţie nu le mai dau emoţii demnitarilor de la putere. Democrat-liberalii sunt convinşi că Executivul condus de Emil Boc nu se află în pericol.
Parlamentarii PDL şi cei ai UNPR nu vor vota moţiuna de cenzură semnată de USL, dar vor fi în sală pentru a asigura cvorumul. Grupul UDMR nu a stabilit încă ce strategie va aborda.
Opoziţia a depus joi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Emil Boc în cazul legii privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2012.