Antena 3 CNN Politică UNPR: Vom cere FMI revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010

UNPR: Vom cere FMI revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010

UNPR: Vom cere FMI revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010
Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Ian 2012   •   14:38

UNPR a anunţat, luni, că va solicita la întâlnirea cu delegaţia FMI, BM şi UE, care va avea loc luni, revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anului 2010, în contextul prudenţei, informează Mediafax.

"În ceea ce priveşte salariile bugetarilor, am considerat că e nevoie de un grafic de revenire la ceea ce însemnau aceste salarii la 30 iulie 2010 şi cred că momentul acesta de discuţie este unul prielnic", a declarat preşedintele UNPR, Marian Sârbu.

El a mai spus că subiectul va fi abordat la întâlnirea pe care UNPR o va avea joi cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a Băncii Mondiale şi Uniunii Europene.

"UNPR a anunţat încă de la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut că, în funcţie de situaţia economică, este posibilă o creştere a salariilor în acest an, în contextul prudenţei. Vreau să fac această precizare pentru a evita orice fel de speculaţie, pentru că de fiecare dată, ori de câte ori au loc anumite creşteri în an electoral, se speculează pe această temă, că sunt măsuri de natură populistă, că pun în pericol stabilitatea economică şi aşa mai departe", a conchis liderul UNPR.

Astăzi, premierul Emil Boc a fost mandatat, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie.


×
Subiecte în articol: UNPR Marian Sarbu salarii revenire FMI
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close