Antena 3 CNN Politică Un lider PNL, acuzații grave la adresa premierului Dăncilă: ”Premierul a minţit în privinţa absorbţiei de fonduri europene”

Un lider PNL, acuzații grave la adresa premierului Dăncilă: ”Premierul a minţit în privinţa absorbţiei de fonduri europene”

o_1c5bg19k11eij9ulavv6h74oc8.png
02 Feb 2018   •   16:52

Preşedintele Comisiei pentru fonduri europene a PNL, Petru Luhan, a declarat vineri că premierul Dăncilă a minţit când a afirmat că în România au intrat 1,09 miliarde de euro în 2017, bani europeni. 

El a spus că România a pierdut anul trecut 1,5 miliarde de euro, contrar afirmaţiilor premierului, iar modificările aduse în domeniul Justiţiei ar putea duce ţara "la coada statelor europene în domeniul absorbţiei fondurilor europene”.

“În ianuarie 2017, la începutul guvernării PSD, guvernanţii spuneau că obiectivul lor, în domeniul fondurilor europene, este injectarea în economia românească a 5,2 miliarde de euro. Dar, un an mai târziu, realitatea şi cifrele arată un bilanţ dezastruos. La începutul anului 2018, premierul Viorica Dăncilă declara că în ţară au intrat 1,09 miliarde de euro, însă aceasta este prima minciună a guvernului PSDragnea. De fapt, aceste facturi au fost înaintate spre verificare la Agenţia de Control şi Plăţi din subordinea ministerului Finanţelor şi la Bruxelles”, a afirmat Luhan.

El mai susţine că, la finalul anului 2017, Guvernul a anunţat că a trimis la Bruxelles facturi în valoare de 3,5 miliarde de euro, din care 1,6 miliarde de euro pentru rambursări în zona fondurilor structural pentru investiţii, dar, de fapt, au fost doar 4 milioane de euro, informează news.ro.

×
Subiecte în articol: PNL premier fonduri europene
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close