Antena 3 CNN Politică Un fost ofițer din Batalionul Scorpionilor Roșii a povestit cum era cu Nicolae Ciucă pe frontul din Irak

Un fost ofițer din Batalionul Scorpionilor Roșii a povestit cum era cu Nicolae Ciucă pe frontul din Irak

rinel rosu
Rinel Roşu, maior în rezervă și fost ofiţer de operaţii în lupta de la Nassiriya, Irak. Sursă foto: Captură video/ Facebook/ PNL
de A.S.    |    23 Oct 2024   •   20:01

Rinel Roşu, maior în rezervă și fost ofiţer de operaţii în lupta de la Nassiriya, Irak, a vorbit la lansarea programului prezidenţial al liderului PNL Nicolae Ciucă despre misiunea din 2004. El a relatat că, în momentul în care coloana a fost atacată, Ciucă a preluat personal comanda pentru a ieşi din ambuscadă şi a continuat misiunea, refuzând să se întoarcă în bază până nu s-a asigurat că ultimul om şi ultimul transportor erau în siguranţă.

Maiorul a subliniat că este unul dintre sutele de militari care, sub comanda lui Ciucă, au participat la misiunea din Irak. „Legat de această misiune, am văzut în spaţiul public că există diferite păreri, impresii, judecăţi, însă puţini realizează ce înseamnă un teatru militar, când îţi pui în pericol viaţa”, a spus Roşu.

Despre Nicolae Ciucă, maiorul a adăugat: „În acea noapte, în teren, sub focul gloanţelor, a demonstrat ceea ce poate şi cum reacţionează în situaţii limită. Atunci, dânsul nu a ales să rămână în bază, la adăpost, ci a plecat în teren, cu oamenii. Şi nu i-a trimis singuri, a fost printre dânşii. Iar atunci când asupra coloanei a început să se execute foc, a luat decizia să comande personal ieşirea din ambuscadă şi a continuat misiunea. Nu s-a întors în bază până nu s-a asigurat că ultimul om, ultimul transportor, este prezent.”

Roşu a mai spus: „L-am simţit ca un camarad, ca un frate mai mare. Îi plăcea să stea de vorbă cu noi, ne cunoştea pe toţi după numele mic.”

În încheiere, maiorul i-a transmis lui Ciucă: „Domnule general, pentru tot ceea ce aţi făcut în acea misiune, pentru deciziile luate în acea noapte, noi, Scorpionii români, vă suntem recunoscători pentru totdeauna. Şi acest lucru nu vi-l poate lua nimeni.”

Maiorul a adăugat că este pregătit oricând să revină sub comanda lui Ciucă, convins fiind că acesta îi va conduce la victorie. „Aveţi alt destin, vă aşteaptă o altă luptă, aici, pe pământ românesc”, a încheiat Rinel Roşu.

×
Parteneri
x close