Vicepreşedintele PDL Mircea Hava nu exclude posibilitatea înscrierii sale într-un alt partid, dacă Alba Iulia va fi desemnată capitală a viitoarei regiuni, el spunând că ar fi "ticălos" dacă ar nega această variantă.
"Ştiu că ar fi o soluţie, însă trebuie discutat foarte mult lucrul ăsta. Ştiu însă un lucru, dacă se fac regiunile şi Alba Iulia pierde, pierdem cel puţin 1.000-1.200 de locuri de muncă. (?) Nu ştiu ce voi face exact. Totul trebuie discutat şi totul trebuie negociat. Dacă fac un lucru în sensul ăsta, să ştiţi că niciodată nu o să-l fac pentru mine. Eu nu am nevoie de nimic, decât de sănătate şi de linişte", a declarat, joi, Mircea Hava, potrivit
Mediafax.
Edilul a adăugat că ar fi "un ticălos" dacă ar spune că nu ar trece în alt partid în schimbul desemnării municipiului Alba Iulia drept capitală a viitoarei regiuni.
"Nu aş spune de la început <hai, plecaţi de aici şi lăsaţi-mă în pace>, aş spune <hai să discutăm, poate găsim şi o altă soluţie>. (?) Atâta timp cât decizia va fi politică, trebuie să lucrăm ca şi oameni politici", a afirmat Hava.
Întrebat dacă a purtat vreo discuţie privind plecarea sa la un anumit partid, Hava a răspuns că nu a fost niciodată la Bucureşti pentru o astfel de discuţie, însă a recunoscut că a discutat în schimb cu oamenii din Alba Iulia, "oameni de afaceri, care iubesc oraşul".
Trecerea din 6 martie a lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL,
cu aproape două săptămâni înaintea Congresului în care democrat-liberalii îşi aleg conducerea, este, cu siguranţă, o lovitură grea pentru PDL. Mihai Stănişoară era unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi ai partidului din Modrogan, şi nu doar atât. Apropiat al lui Vasile Blaga şi al lui Traian Băsescu, Mihai Stănişoară făcea parte din aşa-numita gardă veche din PDL, având în ultimii 12 ani funcţii de conducere în PDL şi controlând filiala Mehedinţi a partidului, aceasta fiind una dintre puţinele organizaţii care a obţinut rezultate bune la ultimele alegeri locale, respectiv: 36 de primării, printre care şi primăria Drobeta-Turnu Severin, şi majoritatea în Consiliile locale din Drobeta şi Baia de Aramă. De ieri este membru PNL şi, cel mai probabil, va primi şi o funcţie de vicepreşedinte.
Foştii colegi din PDL au pus plecarea lui Stănişoară pe seama prieteniei cu
Sorin Frunzăverde, cel care, anul trecut, pe 27 martie, a fost primul mare transfer reuşit de Crin Antonescu. A fost mişcarea care a dat lovitura de graţie guvernului Ungureanu care, într-o lună, a şi picat prin trecerea moţiunii de cenzură.
Sorin Frunzăverde era tot prim-vicepreşedinte la momentul plecării din PDL şi acum este vicepreşedinte în PNL. Sorin Frunzăverde a venit după el cu toţi primarii pe care îi avea în Caraş Severin dar şi cu mai mulţi parlamentari.
Un alt transfer spectaculos, cel puţin din punct de vedere mediatic, a fost cel al fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă. După momente pline de dramatism în ziua în care se vota moţiunea de cenzură, când
Sorina Plăcintă a plâns în văzul tuturor pe umărul Elenei Udrea, apoi a anunţat că votează împotriva cabinetului Ungureanu, dar n-a mai ajuns la vot pentru că Radu F. Alexandru ar fi închis-o în biroul Ralucăi Turcan. Până la urmă, Sorina Plăcintă tot a plecat din PDL, anunţându-şi trecerea la grupul PNL în plenul Senatului pe 13 iunie 2012.