Cinci parlamentari, mai mulţi consilieri locali şi un candidat la alegerile europarlamentare în primele 10 locuri - acesta a fost "răspunsul" lui Dorin Cioabă, atunci când Elena Udrea a spus că PMP îşi doreşte un parteneriat cu comunitatea romă.
Update 20.51 - Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, a spus că Alianţa Civică Democrată a Romilor, al cărei preşedinte este, a trimis PMP un draft de protocol, prin care se angajează să susţină formaţiunea în schimbul a 4-5 locuri de parlamentari la alegerile generale, dar şi a unor consilieri locali.
"Am discutat şi le-am trimis un draft de protocol. Dacă şi dânşii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajăm să susţinem candidaţii acestei formaţiuni (PMP - n.r.) la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale, dar şi pe viitor, la alegerile generale", a declarat Dorin Cioabă, potrivit
Mediafax.
Cioabă a afirmat că draftul de protocol pe care l-a transmis PMP conţinea şi solicitarea de a avea un candidat la europarlamentare în primele zece locuri, dar cum lista PMP a fost deja definitivată, ACDR este dispusă să renunţe la această solicitare.
Acesta a adăugat că susţinerea PMP de către romi se va face doar în baza acestui protocol. "Noi vrem clar un protocol, nu alte promisiuni. Noi ne vom demonstra loialitatea la alegeri şi vom arăta că vrem să-i sprijinim", a afirmat Dorin Cioabă.
Potrivit acestuia, protocolul ar trebui să se încheie între ACDR, care este în plin proces de a se transforma în partid politic, şi PMP.
Cioabă susţine că romii din toate judeţele s-au organizat şi au reuşit să strângă 40.000 de semnături pentru înfiinarea partidului Alianţa Democrată a Romilor.
___________________________________________
Ştirea iniţială 18.37Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, că a discutat cu Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, precizând că PMP îşi doreşte un parteneriat benefic pentru România cu comunitatea romă, pentru integrarea reprezentanţilor acesteia.
"Cred că trebuie să vină vremea când clasa politică trebuie să fie responsabilă pentru această minoritate, cea mai mare din România, în care cei care conduc ţara să se gândească cum să integreze această comunitate în societatea românească", a spus Udrea, potrivit
Mediafax.
Ea a anunţat că PMP îşi doreşte să construiască un parteneriat benefic pentru România cu romii şi a precizat că, din experienţa pe care a avut-o în campanile electorale în care a participat, nu crede în "povestea aceasta cu dăm voturile de la romi".
"Nu există aşa ceva, asta este ca povestea <Să cumpărăm voturi cu sacoşa, în zona rurală>. În realitate nu se întâmplă aşa", a arătat Udrea, precizând că nu astfel trebuie folosită comunitatea romă şi că încercând să obţină voturi prin negocieri cu reprezentanţii acestei comunităţi se face mult rău României.
Potrivit Elenei Udrea, PMP nu îşi propune, în urma discuţiilor cu Dorin Cioabă, un parteneriat "de formă" şi nu este interesat de voturile populaţiei de etnie romă, ci ca aceştia să fie integraţi în societate.
Citiţi şi
Elena Băsescu s-a înscris în PMP, dar nu mai candidează la europarlamentare