Antena 3 CNN Politică Udrea se declară nepricepută în afacerile imobiliare: Nu mai dorm noaptea din cauza ratei

Udrea se declară nepricepută în afacerile imobiliare: Nu mai dorm noaptea din cauza ratei

Udrea se declară nepricepută în afacerile imobiliare: Nu mai dorm noaptea din cauza ratei
01 Iun 2010   •   12:29

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea nu mai poate dormi noaptea de grija ratelor pe care trebuie să-l plătească până la sfârşitul anului pentru achitarea creditului de 3,28 milioane de euro luat de la BRD. Într-un interviu acordat Hotnews-RFI, ministrul Dezvoltării Regionale susţine că că a primit o lecţie de la viaţă şi că nu se va mai arunca în afacerile imobiliare cu capul înainte în perioadă de criză.

?Nu mai dorm din cauza ratei la bancă. Să vă spun de ce nu dorm: pentru că eu trebuie să achit acest credit până la sfârşitul acestui an. Creditul a fost făcut pentru a cumpăra un imobil, un teren. Piaţa imobiliară era în expansiune. M-am gandit la vremea aceea că pe acel teren pot să dezvolt un condominium, nu-i aşa mare, e de 6.000 de metri, câteva case am gândit că pot să construiesc, să le vând să plătesc creditul şi să am şi eu un profit? a afirmat Udrea.
Ea susţine însă că din cauza crizei a rămas doar cu terenul fără a construi nimic din ce şi-a propus.
?Dar, ca dovada, că încă o dată în viaţă am primit o lecţie, că nu trebuie să fac lucruri la care nu mă pricep, a venit criza imobiliară şi am ramas cu terenul. N-am construit absolut nimic. Terenul l-am luat cu 1.500 de euro metrul pătrat, acum nu cred că mai valorează nici 900 de euro? a mai spus Udrea.

Cu toatea acestea, aventura Elenei Udrea pe piaţa imobiliară este departe de a se sfârşi. Deţine un bloc cu 12 locuinţe, din care a vândut 3 apartamente, ikar împreună cu soţul, Dorin Cocoş are două hoteluri în Bucureşti pe care acum intenţionează să le scoată la vânzare deoarece ?încă de anul trecut, lucrurile merg foarte prost?.

?Se vede treaba că nu mă pricep, a fost şi ghinonul crizei, asta e. Sunt unul din cei peste care criza a venit şi le-a dat planurile peste cap. Eu sper să nu pierd. Sper măcar să reuşesc nu să câştig cum credeam eu atunci, ci pur şi simplu să reuşesc să-mi achit creditul şi atât? conchide Udrea.

În ciuda acestor dificultăţi, Elena Udrea are în continuare o avere de invidiat. Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine bijuterii şi ceasuri de 50.000 de euro, un apartament de 60 de metri pătraţi pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, dobândit în 2003, cu valoarea impozabilă de 136.237 de lei, o casă de 169 de metri pătraţi la Pipera, cumpărată în 2004, cu valoare impozabilă de 130.000 de lei.
Mai împarte cu soţul său, Dorin Cocoş, 16.600 de metri pătraţi în Capitală, terenuri cumpărate în anii 2006 şi 2007.
Conduce un autoturism Mercedes cumpărat în anul 1998 şi are un cont de 15.067 euro la Banca Transilvania.
Veniturile sale declarate în mod public constă în salariul de profesor la Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucureşti: 5.177 de lei, câştigul din cabinetul de avocatură - 101.055 de lei, dividende încasate împreună cu soţul în valoare de 2 milioane de lei din cele 50% acţiuni la firma Dalli Internaţional.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close