Ministrul apreciază în postarea de pe blogul personal că mult timp, în lume, dar mai ales în România, s-a crezut că politica este prin excelenţă un joc al bărbaţilor.
"Că e nevoie să joci după regulile lor, pentru a avea acces la funcţii importante, mai puţin la funcţia cea mai importantă în stat. Au fost însă câteva femei care au reuşit să arate că-şi doresc şi pot ceva mai mult decât posturi de executanţi. Sunt acele femei-iconice care au schimbat felul în care se politica se face în lume. Sunt femeile care au arătat că pot fi mai bune decât un bărbat chiar la jocul pe care ei l-au inventat", adaugă Udrea.
Ea aminteşte că, în acest moment, există nu mai puţin de nouă femei care deţin funcţia de preşedinte al ţărilor lor: Dilma Rousseff (Brazilia), Laura Chinchilla (Costa Rica), Roza Otunbayeva (Kârgâstan), Dalia Grybauskaite (Lituania), Cristina Kirchner (reconfirmată preşedinte al Argentinei pe 23 noiembrie), Pratibha Patil (India), Ellen Johnson Sirleaf (Liberia), Tarja Halonen (preşedinte al Finlandei din 2000) şi Mary McAleese (Irlanda).
Potrivit ministrului, se pare că acest lucru a început să fie înţeles şi de bulgari.
"Maglena Kuneva a obţinut locul trei în alegerile prezidenţiale cu o săptămână în urmă, fiind votată de 14% din electorat. Fostul comisar european a candidat din partea Mişcării Naţionale pentru Stabilitate şi Progres, partidul care l-a propulsat pe Simeon al II-lea în 2001 la funcţia de Prim-ministru. În logica aceasta, mi-aş dori foarte mult să văd că, şi în România, unul dintre partidele mari e suficient de deschis să propună o femeie curajoasă şi pricepută la cea mai importantă funcţie în stat", afirmă Udrea.
Ea precizează că mult timp s-a ferit să vorbească despre faptul că este femeie în politică, apreciind că, prin extensie, femeile pot ocupa orice funcţie de conducere pe care o deţine astăzi un bărbat.
"Am un respect deosebit pentru cele care reuşesc în lumea bărbaţilor, în orice ramură ar fi, care-şi fac o carieră şi luptă mereu pentru a ajunge şi mai sus.