Antena 3 CNN Politică UDMR, la Cotroceni: Bicameralism, descentralizare reală şi reorganizarea regiunilor (VIDEO)

UDMR, la Cotroceni: Bicameralism, descentralizare reală şi reorganizarea regiunilor (VIDEO)

UDMR, la Cotroceni: Bicameralism, descentralizare reală şi reorganizarea regiunilor (VIDEO)
15 Mar 2010   •   16:52

România are nevoie în continuare de un parlament bicamerel, de a doua cameră care să reprezinte interesele judeeţelor, de o descentralizare reală care să se manifeste prin regândirea actualului sistem al regiunilor, dar şi prin alocarea echitabilă a resurselor către autorităţile locale şi prin transformarea instituţiei prefectului doar într-un garant al legalităţii activităţii acestor administraţii, au declarat la finalul consultărilor la Cotroceni, reprezentanţii UDMR prezenţi la discuţii. UDMR a trimis la dialogul cu preşedintele Traian Băsescu pe problema revizuirii Constituţiei, doi secretari de stat, liderii formaţiunii fiind prinşi cu comemorarea Zilei maghiarilor de pretutindeni.

?Credem că România are nevoie de un sistem bicameral, de o a doua cameră care să reprezinte judeţele ţării. Susţinem descentralizarea ţării, ideea de alocare de resurse autorităţilor locale în mod echitabil, prin lege organică. Prefectura trebuie să rămână o instituţie care veghează asupra legalităţii şi atât. Toate celelalte atribuţii trebuie transferate la administraţiile locale? a declarat Tanczos Barna, vicepreşedintele executiv UDMR pentru administraţii publice locale şi secretar de stat în ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Reprezentantul Uniuniia a mai arătat că în cadrul discuţiilor a pledat pentru garantarea reprezentării reală şi echivoce a minorităţilor în Parlament, dar şi pentru reorganizarea ţării.

?Am discutat cât de detaliat ar trebui să prevadă Constituţia ţării aceste elemente. Este nevoie de o regândire a actualului sistem, al regiunilor, lucru de care suntem convinşi că se va întâmpla? a susţinut Tanczos Barna.

În ceea ce priveşte comportamentul reprezentanţilor Opoziţiei care au preferat să părăsească cosultările, el a apreciat că ar fi fost mai recomndabil ca aceştia să treacă peste orgoliile personale şi să rămână pentru a discuta problemele aflate pe agenda întâlnirii.



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close