Antena 3 CNN Politică UDMR dă apă la moară PDL: Uniunea vrea guvernul Boc şi după moţiunea de cenzură

UDMR dă apă la moară PDL: Uniunea vrea guvernul Boc şi după moţiunea de cenzură

UDMR dă apă la moară PDL: Uniunea vrea guvernul Boc şi după moţiunea de cenzură
12 Oct 2009   •   11:58

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunorn nu poate anticipa dacă parlamentarii Uniunii vor vota în favoarea moţiunii de cenzură pe care au iniţiat-o, el declarând luni că succesul acestui demers va depinde de voturile parlamentarilor PSD dacă moţiunea va trece sau nu. În schimb, UDMR pare a nu vedea cu ochi buni o eventuală colaborare deschisă PSD-PNL pentru instalarea unui nou guvern, fiind interesată ca actualul Executiv Boc 2 să rămână la cârma guvernării în condiţiile în care cu PDL a negociat păstrarea unor udemerişti în funcţiile din serviciile deconcentrate sau în cele de subprefecţi în judeţele cu majoritate etnică maghiară, susţin surse din cadrul acestei formaţiuni. Cele două formaţiuni politice au tot negociat în ultima vreme, democrat-liberalii sperând să obţină sprijinul lor la nivel parlamentar pentru asigurarea unei majorităţi, împreună cu reprezentanţii minorităţilor naţionle şi a a unei duzini de parlamentari PSD şi PNL special racolaţi în acest scop.
"În legătură cu votul eu nu pot să mă antepronunţ, nimeni nu poate să facă acest lucru, grupurile parlamentare decid dacă votează, cum votează fiecare", a declarat liderul UDMR, citat de Mediafax, întrebat dacă UDMR a convenit cu PDL ca parlamentarii Uniunii să nu mai voteze propria moţiune în Parlament.
Kelemen a apreciat că, în acest moment lucrurile sunt destul de complicate în condiţiile în care preşedintele PSD, Mircea Geoană a anunţat o alianţă cu PNL pentru crearea unei noi majorităţi parlamentare.
"Asta înseamnă că dacă au anunţat acest lucru se gândesc la o viitoare coaliţie şi, momentan, depinde de voturile PSD dacă trece moţiunea sau nu. Am văzut declaraţiile preşedintelui Senatului, Mircea Geaonă, ceea ce înseamnă că există o majoritate de 54-55 la sută", a declarat Kelemen, adăugând că reprezentanţii PSD nu i-au contactat, până în prezent, pe liderii Uniunii.
Or UDMR nu intenţionează să susţină un alt guvern, ci este interesat ca Guvernul Boc să îşi continue activitatea până la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie, mai susţine Kelemen Hunor.
"UDMR a semnat acestă moţiune de cenzură, este şi va fi interesat de o stabilitate politică în continuare şi încercăm să ajungem la această stabilitate politică. Pe noi acest lucru momentan ne interesează şi dorim ca până la alegerile prezidenţiale guvernul Boc, în formulă cu atribuţii pline ori restrânse, să guverneze ţara. Nu avem intenţia de a intra la guvernare, noi dorim să rămână PDL în această formulă, eventual cu atribuţii restrânse până la alegerile prezidenţiale în fruntea ţării ", a spus liderul executiv al Uniunii.
Preşedintele executiv al UDMR a mai afirmat că organizaţia a avut şi va avea discuţii cu toate partidele parlamentare, el adăugând că nu poate să anticipeze "o decizie în ceea ce priveşte viitorul apropiat".
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close