Antena 3 CNN Politică UDMR, cu 4 eurodeputaţi în PE. Marko: "Ideea solidarităţii, ideea unităţii maghiarilor a învins"

UDMR, cu 4 eurodeputaţi în PE. Marko: "Ideea solidarităţii, ideea unităţii maghiarilor a învins"

UDMR, cu 4 eurodeputaţi în PE. Marko: "Ideea solidarităţii, ideea unităţii maghiarilor a învins"
07 Iun 2009   •   22:34

Liderii UDMR au de ce să se felicite şi să mulţumească comunităţii maghiare din Romînia. Spre deosebire de populaţia majoritară, membrii minorităţii maghiare s-au mobilizat mult mai bine la vot, cinci judeţe din top zece al judeţelor cu cea mai bună participare la votul de astăzi fiind din cele dominate numeric de această comunitate. Scorul este mult mai bun decât în 2007 a jubilat liderul UDMR, Marko Bela care a ţinut să mulţumească duminică celor care au votat candidaţii Uniunii.
Exit-pollurile au cotat UDMR la un procent de peste 9%, cazul Insomar şi chiar 10,4%, în situaţia CCSB. "E un rezultat excepţional, aproape fără precedent, cu siguranţă UDMR şi maghiarii din România au trei parlamentari, poate chiar patru", a declarat Marko Bela.
Liderul maghiar a afirmat că rezultatul UDMR înseamnă că europarlamentarii maghiari vor avea forţa necesară pentru a susţine cauza maghiarilor din România, dar şi a românilor, pentru că "nu dorim să rezolvăm numai problemele maghiarilor". "Înseamnă că vom avea forţa necesară la Bruxelles să transmitem mesajul comunităţii maghiare din România şi să contribum la rezolvarea problemelor României. Europarlamentarii noştri doresc să rezolve nu numai problemele maghiarilor. Rezultatul va fi foarte important pentru perioada care urmează. Vom avea susţinerea întregii comunităţi maghiare în toate demersurile din viitor", a mai delcarat Marko Bela.
Liderul Uniunii a recunoscut aportul electoral adus de cooptarea episcopului Laszlo Tokes pe Lista solidarităţii maghiare. "Eu cred că astăzi am reuşit să dovedim un adevăr care e valabil numai în politică; că suma celor două eforturi şi energii e mai mare decât rezultatul unei simple adunări. Am obţinut cu aproape un procent mai mult decât suma celor două procente din 2007, UDMR şi candidatul independent Tokes Laszlo, ceea ce înseamnă că cu toţii am avut o contribuţie şi nu am putea împărţi meritele în ceea ce priveşte acest rezultat. Nu persoanele în sine, ci ideea solidarităţii, ideea unităţii maghiarilor a învins. Am eliminat disputele şi conflictele din viaţa maghiarilor din România şi am reuşit să fim uniţi şi solidari", a declarat Marko Bela.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close