Antena 3 CNN Politică UDMR analizează posibilitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate

UDMR analizează posibilitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate

1 minut de citit Publicat la 12:53 29 Ian 2012 Modificat la 12:53 29 Ian 2012
UDMR analizează posibilitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate
Foto: INTACT Images/EPA
UDMR va analiza săptămâna viitoare oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care „ar mai linişti vocea străzii” şi ar asigura un consens cu opoziţia, conform vicepreşedintelui Uniunii, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

Borbely a arătat că în situaţia socio-politică actuală şi luând în considerare decizia Curţii Constituţionale, este necesar ca posibilitatea alegerilor parlamentare anticipate să fie supusă unei analize foarte serioase.
 


"Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins în capacitatea de organizare a UDMR în acest sens. În ultima perioadă, în cadrul Uniunii s-au formulat opinii pro şi contra pe acest subiect, dar între timp s-a schimbat situaţia. În opinia mea, s-ar mai linişti vocea străzii, în acelaşi timp am ajunge la un consens şi cu opoziţia, reprezentanţii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate. Iar dacă vorbim cu toţii aceaşi limbă, nu rămâne decât să dăm drumul şi să organizăm alegeri parlamentare", a spus ministrul Borbely.

Fostul consilier prezidenţial, Peter Eckstein Kovacs, a declarat la Antena 3 că problema dizolvării Parlamentului şi a organizării de alegeri anticipate este o problemă politică. "Eu nu am o poziţie pe care trebuie să o apăr, dar nu văd o mare miză politică o devansare cu trei sau patru luni pentru aceste alegeri".

Eckstein Kovacs a recunoscut, însă, că s-ar abţine de la votul pentru o asemenea iniţiativă, dacă ar fi în situaţia respectivă.
 


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în direct la Antena 3 că este nevoie de alegeri anticipate parlamentare cât mai curând posibil şi că dacă UDMR va acţiona în acest sens, va fi foarte bine. "Dar este nevoie de o decizie oficială şi vom avea şi noi discuţii despre acest subiect în cadrul opoziţiei”.

"Noi am insistat de doi ani de zile pe lângă UDMR, să acţioneze cu responsabilitatea unei forţe politice care poate să joace un rol decisiv în România. Le-am spus oficial, neoficial, că există viaţă politică şi după Băsescu – Boc”, a adăugat co-preşedintele USL.
 


Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, după cum a decis, miercuri, Curtea Constituţională.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC "o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie".

×
x close