Antena 3 CNN Politică Trump folosește pozele de la tentativa de asasinat pentru a-şi creşte donațiile electorale

Trump folosește pozele de la tentativa de asasinat pentru a-şi creşte donațiile electorale

Donald Trump
Imaginea îl prezintă pe Donald Trump cu pumnul ridicat, la scurt timp după tentativa de asasinat de la mitingul electoral din Pennsylvania. Sursa foto: winred.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2024   •   17:15

Site-ul fostului preşedinte american Donald Trump a postat, luni dimineaţă, imaginea feţei sale însângerate pentru a-i mobiliza pe susţinători să doneze pentru campania sa şi a-i aduce împreună în spiritul unității şi păcii în contextul atacului armat asupra candidatului republican din weekend, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Potenţialii donatori sunt redirecţionaţi către o pagină de pe platforma de colectare de fonduri WinRed care prezintă o imagine alb-negru realizată de un fotograf Associated Press pe care Trump a calificat-o drept "iconică".

Aceasta îl arată pe candidatul republican cu chipul purtând dâre de sânge, având pumnul ridicat în semn de înfruntare a primejdiei, după ce un glonţ i-a străpuns vârful urechii drepte la un miting din Pennsylvania. Imaginea este însoţită de cuvintele "FEAR NOT" scrise cu majusculă.

Mesajul de sub imagine afirmă: "Unitate. Pace. Vom face America măreaţă din nou! (Make America Great Again!)". Pagina conţine, de asemenea, semnătura lui Trump şi oferă vizitatorilor site-ului posibilitatea de a dona sume diferite.

Într-un interviu publicat duminică seara târziu de New York Post, Trump a vorbit despre fotografiile care i-au fost făcute imediat după ce s-a tras în el, inclusiv despre cea prezentată pe site-ul său de campanie.

"O grămadă de oameni spun că este cea mai iconică fotografie pe care au văzut-o vreodată", a declarat Trump, citat de New York Post. "Au dreptate, iar eu nu am murit. De obicei trebuie să mori pentru a avea o fotografie iconică", a adăugat el.

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată sâmbătă la mitingul din Butler, Pennsylvania, au declarat autorităţile.

Un susţinător al lui Trump care a participat la miting a fost ucis, alţi doi - răniţi, iar suspectul a fost împuşcat mortal de agenţi de securitate. FBI a declarat că investighează atacul armat ca fiind o tentativă de asasinat.

Liderii partidelor republican şi democrat, inclusiv Trump şi Biden, au făcut apel la ţara puternic divizată să se unească şi să păstreze calmul după acest atac.

O campanie GoFundMe, susţinută de Trump pentru victimele atacului armat de la mitingul său de campanie, a strâns peste 3,5 milioane de dolari până la sfârşitul zilei de duminică.

Trump va anunța cine va candida alături de el ca vicepreședinte

La scurt timp după tentativa de asasinat la adresa sa, fostul președinte american Donald Trump a ajuns duminică în Milwaukee, statul Wisconsin, un oraș din nord-estul SUA, pentru a participa la Convenția Republicană (RNC). Acolo, el urmează să fie nominalizat oficial drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie, conform agențiilor de știri.

Convenția Republicană se desfășoară de luni până joi și promite să fie un eveniment dedicat glorificării fostului președinte, acum în vârstă de 78 de ani. Acest lucru era evident încă dinainte ca el să fie rănit la ureche și evacuat după ce mai multe focuri de armă au fost trase în timpul unui miting electoral sâmbătă la Butler, statul Pennsylvania, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Aterizare în Milwaukee cu @realdonaldtrump", a scris fiul său Eric Trump pe X, postând un videoclip preluat din cabina „Trump Force One", avionul candidatului republican pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie care are imprimat pe fuselaj un imens drapel american.

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close