Antena 3 CNN Politică Partidul lui Simion a câștigat în instanță lista de candidați la Bistrița Năsăud. AUR a făcut protest în Parlament

Partidul lui Simion a câștigat în instanță lista de candidați la Bistrița Năsăud. AUR a făcut protest în Parlament

George Simion, preşedintele AUR
George Simion, preşedintele AUR. Sursa foto: Hepta
de M.P.    |    21 Oct 2024   •   17:16

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a anulat, luni, deciziile Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.6 de respingere a candidaturilor AUR pentru alegerile parlamentare, în urma contestaţiei depuse de acest partid, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată.

"Admite contestaţia formulată de contestatorul P AUR în contradictoriu cu intimatul BECJ nr. 6 BN, împotriva Deciziei nr. 19/17.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6 Bistriţa-Năsăud privind respingerea candidaturilor propuse de Alianţa pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Camera Deputaţilor din anul 2024 şi a Deciziei nr. 20/17.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6 Bistriţa-Năsăud privind respingerea candidaturilor propuse de Alianţa pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Senat din anul 2024, anulează deciziile menţionate şi în consecinţă: admite candidaturile propuse de Alianţa pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Senat din anul 2024, respectiv: 1. CD 2. IG 3. JT 4. MF; admite candidaturile propuse de Alianţa pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Camera Deputaţilor din anul 2024, respectiv: 1. BTN 2. MIV 3. OP 4. BLF 5. OAT 6. IAM 7. RSV", se arată în decizia Tribunalului, conform Agerpres.

BEJ a respins listele de candidaţi ale AUR pentru parlamentare, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, motivând faptul că lipseşte semnătura preşedintelui Consiliului Naţional de Conducere, Claudiu Târziu.

Decizia Tribunalului Bistriţa-Năsăud nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, la Curtea de Apel Cluj.

Protest la Bistriţa, ieşire din plen la Bucureşti


Sâmbătă, 19 octombrie, AUR a organizat, în municipiul Bistriţa, un miting de protest faţă de deciziile BEJ, la care au participat peste 2.000 de membri şi simpatizanţi din întreaga ţară, cărora li s-au alăturat preşedintele AUR, George Simion, şi cofondatorul partidului, Claudiu Târziu.

Altă mişcare de protest  a fost luni, când deputaţii AUR au părăsit şedinţa Camerei Deputaţilor, liderul formaţiunii George Simion susţinând că parlamentarii partidului protestează astfel faţă de scoaterea AUR de pe buletinele de vot în mai multe judeţe.

"E regretabil ce se întâmplă în zilele acestea în birourile electorale judeţene, este regretabil felul în care alegeţi să vă bateţi joc de legile electorale, de Constituţie, cum scoateţi arbitrar unii candidaţi şi fac un apel la toţi colegii deputaţi să nu participe la această şaradă, la scoaterea unui partid, care a acţionat în norme democratice, de pe buletinele de vot. Reprezentanţi de la mai toate partidele care sunt aici în sală au votat contra candidaturii noastre în majoritatea judeţelor. Avem peste 100 de contestaţii la apel, iar ce s-a întâmplat la Bistriţa-Năsăud este simptomatic pentru felul în care un baron roşu alege să dicteze cine poate candida şi cine nu poate candida, aviz pentru domnul Radu Moldovan", a afirmat Simion, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a menţionat că deputaţii AUR părăsesc sala de şedinţe.

"În semn de protest, la această şedinţă şi la şedinţa de vot final, deputaţii AUR părăsesc sala şi aşteaptă din partea puterii şi din partea coaliţiei care conduce această ţară să revină asupra deciziei de scoatere a AUR de pe buletinele de vot", a adăugat George Simion.

În replică, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a afirmat că acest demers al lui George Simion înseamnă "culmea ipocriziei".

 

×
Subiecte în articol: aur parlament bej
Parteneri
x close