Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, un şef de stat stingher printre liderii Europei

Traian Băsescu, un şef de stat stingher printre liderii Europei

Traian Băsescu, un şef de stat stingher printre liderii Europei
Foto: Mediafax
de N.B.    |    23 Oct 2011   •   20:52

Dacă acasă Traian Băsescu este în rolul principal, pe scena cu liderii Europei cu greu pare să-şi facă loc. Fotografia de grup a Consiliului European de astăzi, de la Bruxelles, a surprins un şef de stat stingher printre egalii săi.

Ajuns printre primii la fotografia de grup, Traian Băsescu încearcă să-şi alunge aparenta plictiseală oprindu-l pe premierul Belgiei, Yves Leterme. Abordarea nu pare să îl fi acaparat pe oficialul belgian. La câteva secunde, Leterme face cu mâna unui alt lider european.

Preşedintele pare atât de absent, încât premierul britanic, David Cameron, a rămas secunde în şir cu mâna întinsă spre Traian Băsescu. Şi sosirea Angelei Merkel i-a scăpat şefului statului. Nu este de mirare, însă. Cancelarul german a trecut prin spatele liderului de la Bucureşti, fără să îl observe.

După fotografia de grup, Traian Băsescu părăseşte sala la fel de singur. Nu este pentru prima dată când şeful statului este atât de stingher printre egalii săi. La summitul aniversar al NATO, din 2009, liderul de la Bucureşti a preferat să se plimbe retras, evitând parcă dialogul. Mai mult, premierul italian, Silvio Berlusconi, chiar l-a dat la o parte pe preşedintele român pentru a putea discuta cu actualul secretar general al NATO.

Un an mai târziu, şeful statului a avut parte de un moment la fel de ciudat, de această dată la Summitul NATO de la Lisabona. Traian Băsescu l-a oprit, după poza de grup, pe omologul său francez pentru o discuţie privată, însă Nicolas Sarkozy era prea grăbit pentru a-l asculta pe liderul de la Bucureşti.

 


×
Subiecte în articol: Consiliul European summit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close