Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, un jucător surclasat cu 7 la 1, care vrea să câștige cu arbitrii, amenințând că îi bate pe spectatori

Traian Băsescu, un jucător surclasat cu 7 la 1, care vrea să câștige cu arbitrii, amenințând că îi bate pe spectatori

Traian Băsescu, un jucător surclasat cu 7 la 1, care vrea să câștige cu arbitrii, amenințând că îi bate pe spectatori
04 Aug 2012   •   16:14

Dan Voiculescu susţine, într-un mesaj postat pe blogul personal că ”Traian Băsescu a depășit ireversibil spațiul civilizației, democrației, al normalității. Îi minte pe români. Minte întreaga Europa”. Redăm integral acest text:

Urletul, amenintarea si jignirea reprezinta esecul comunicarii civilizate.
Cand cineva isi epuizeaza resursele de exprimare articulata, incepe sa racneasca. Cand isi atinge limita argumentelor inteligente, incepe sa ameninte. Cand isi consuma doza personala de bun simt, incepe sa jigneasca.
Traian Basescu le-a facut pe toate. A depasit ireversibil spatiul civilizatiei, al democratiei, al normalitatii. Ii minte pe romani. Minte intreaga Europa. Ameninta grobian ministrii, primarii, ziaristii, pe orice cetatean care indrazneste sa il critice.
In contextul intrecerii olimpice de la Londra, il putem compara pe Traian Basescu cu un boxer care, desi a fost surclasat in ring cu 7 la 1, vrea sa castige cu arbitrii si, pentru a-i intimida, incepe sa-i bata pe spectatori.
Evolutiile din ultima perioada demonstreaza ca, pentru a se salva pe sine, Traian Basescu este capabil de orice abuz (amenintati, jigniri, calomnii, inscenari etc.).Acest domn nu-si mai poate impune limite in sfera rezonabilului, a legalitatii, a adevarului. Dar daca el nu poate, noi putem.
Daca el minte, noi putem spune adevarul cu fermitate si curaj. Daca el incalca legea, noi putem solicita justitiei sa impuna sanctiunile necesare.
Romania are dreptul la adevar, la dezvoltare, la civilizatie, la fair-play.
Are dreptul la “jucatori” cinstiti, care nu vor sa castige amenintandu-i pe arbitrii si pe spectatori.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close