Antena 3 CNN Politică Tokes va candida ca independent pentru PE

Tokes va candida ca independent pentru PE

Tokes va candida ca independent pentru PE
06 Sep 2007   •   16:42

Preşedintele UDMR, Marko Bela, şi preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, au declarat joi, după ultima serie de negocieri, că nu vor candida la alegerile europarlamentare împreună pe lista Uniunii. ?Nu am reuşit o înţelegere privind o colaborare electorală pentru Parlamentul European. Propunerea UDMR de a avea o listă comună pe care să figureze pe loc eligibil Laszlo Tokes nu a fost acceptată?, a declarat Marko Bela.

Episcopul Laszlo Tokes a declarat, la rândul său, că va candida ca independent pentru Parlamentul European. Tokes a spus că punctele de pornire în negocieri ale celor două părţi au fost total diferite. CNMT şi cele cinci organizaţii civice maghiare care au susţinut candidatura ca independent a lui Laszlo Tokes doreau nu atât o listă comună, cât ?reformarea profundă a vieţii politice maghiare?.

Ambii preşedinţi au declarat că negocierile nu au fost inutile şi că vor continua în perspectiva unei colaborări pentru alegerile parlamentare din 2008.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close