Antena 3 CNN Politică Tokes Laszlo împotriva doctrinei lui Marko Bela

Tokes Laszlo împotriva doctrinei lui Marko Bela

Tokes Laszlo împotriva doctrinei lui Marko Bela
21 Iul 2007   •   12:55

Prezent vineri la Universitatea de Vară Studenţească de la Tuşnad Băi, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Tokes Laszlo, a participat la un forum despre posibilităţile de reprezentare al comunităţii maghiare din Transilvania în Parlamentul European, dezbatere la care a fost invitat şi preşedintele UDMR, Marko Bela. Fiind plecat în străinătate, Marko Bela nu a fost prezent. Tokes Laszlo a declarat în faţa participanţilor la Universitatea de Vară că doctrina lui Marko Bela trebuie să se încheie.

?Doctrina lui Marko Bela, care vorbeşte despre faptul că comunitatea maghiară din Transilvania este egală cu UDMR, trebuie să se încheie?, a spus Tokes, adăugând că UDMR vorbeşte despre faptul că este nevoie de o reprezentare bună în Bruxelles, în condiţiile în care ?această reprezentare este slabă şi acasă?, informează Mediafax.

De asemenea, Tokes a apreciat că UDMR a renunţat la o reprezentare externă, la reprezentarea intereselor comunităţii maghiare la Bruxelles sau Strasbourg prin semnarea unui pact cu clasa politică românească. ?Condiţia pentru ca UDMR să ajungă la putere a fost aceea de a renunţa la această reprezentare externă?, a spus episcopul Tokes.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close