Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Taxa auto a declanşat o campanie de instigare la nesupunere civică

Tăriceanu: Taxa auto a declanşat o campanie de instigare la nesupunere civică

Tăriceanu: Taxa auto a declanşat o campanie de instigare la nesupunere civică
14 Feb 2008   •   17:26

Premierul Tăriceanu acuză mass-media că a abordat greşit subiectul taxei auto, declanşând o campanie violentă de instigare la nesupunere civică. Declaraţia a fost făcută la începutul unei întâlniri cu organizaţiile civice în privinţa acestei taxe. ?Mi se pare mai grav, dincolo de o dezbatere firească în care criticile pot fi exprimate oricând şi cred că acesta este rolul media, că s-a trecut cu mult peste această atitudine şi a fost chiar o campanie violentă de instigare la nesupunere civică, ceea ce mi se pare că depăşeşte limitele raţionalului?, a acuzat Tăriceanu.

Scopul taxei auto nu este de a aduce venituri suplimentare la buget, a precizat şeful Executivului. El a învinuit însă presa de această abordare ?îngustă?. La sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul a stabilit să amâne aprobarea modificarilor convenite cu reprezentanţii Comisiei Europeane în legătură cu această taxă controversată. Decizia finală va fi luată după ce se vor purta discuţii şi cu partidele parlamentare.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că ordonanţa de modificare a taxei auto va fi dezbătută ?cu responsabilitate? în Parlament. ?Îmi manifest speranţa că partidele vor fi responsabile. Suntem foarte deschişi la orice modificări de natură tehnică care să îmbunătăţească legea, fără să încalce spiritul european?, a precizat Vosganian.

PSD a depus la Senat un proiect pentru eliminarea taxei
Între timp, PSD a depus la Senat un proiect de lege pentru eliminarea taxei auto. Senatorul Şerban Nicolae a precizat că proiectul are în vedere eliminarea articolelor din Codul Fiscal care reglementează taxa auto, introduse în anul 2006. O altă prevedere se referă la identificarea unei alte modalităţie de combatere a poluării, în locul taxei de primă înmatriculare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close