Antena 3 CNN Politică Tăriceanu şi Văcăroiu pun ţara la cale

Tăriceanu şi Văcăroiu pun ţara la cale

Tăriceanu şi Văcăroiu pun ţara la cale
23 Apr 2007   •   14:05

Nicolae Văcăroiu şi-a făcut deja agenda celor 30 de zile în care îi va ţine locul preşedintelui suspendat Traian Băsescu. El s-a întâlnit la Cotroceni cu premierul Tăriceanu, cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. La finalul discuţiilor, Tăriceanu s-a arătat mulţumit de colaborarea cu preşedintele interimar. Primul ministru a precizat că este o mare diferenţă între maniera de comunicare a lui Nicolae Văcăroiu şi eterna stare conflictuală întreţinută de şeful suspendat al statului.

La Cotroceni, s-a discutat despre retragerea trupelor din Irak, prioritate a Guvernului, înscrisă pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe CSAT. Pe de altă parte, cei patru au convenit un calendar de adoptare cât mai rapidă a legii A.N.I., care este acum la Senat. În plus, s-a stabilit că legile siguranţei naţionale vor fi trimise de Parlament spre avizare CSAT. Tot Parlamentul va urgenta dezbaterea modificărilor aduse sistemului de vot pentru introducerea sistemului uninominal.

Premierul Tăriceanu nu a ratat ocazia de a-l critica pe Traian Băsescu, despre care a spus că umblă prin ţară pentru a cere oamenilor să îi rezolve problemele politice. Mai mult decât atât, discursul său este unul ?de dezbinare a clasei politice şi a românilor?, de împărţire a oamenilor în cei care îl susţin şi cei care susţin corupţii. ?Mă îndoiesc că poate să redevină un preşedinte al tuturor românilor?, a conchis Tăriceanu.

Nicolae Văcăroiu a precizat că miercuri, la ora 16, vor avea loc, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare. La reuniune, vor participa câte doi reprezentanţi din fiecare partid, premierul Tăriceanu, preşedinţii Camerelor şi guvernatorul BNR. Văcăroiu a anunţat că întâlniri cu cei patru din urmă vor avea loc în fiecare luni, pe toată perioada interimatului.

Preşedintele interimar a asigurat că nu vrea să producă schimbări majore la Cotroceni. ?S-a tot vorbit că vreau să schimb toţi oamenii, nu vreau decât să-mi aduc echipa de consilieri?, a declarat Văcăroiu. Purtător de cuvânt va fi Andrei Alexandru, cel care se ocupa şi la Senat cu relaţiile sale cu presa.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close