Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: România sprijină Serbia în drumul ei către Uniunea Europeană

Tăriceanu: România sprijină Serbia în drumul ei către Uniunea Europeană

Tăriceanu: România sprijină Serbia în drumul ei către Uniunea Europeană
06 Mar 2008   •   12:51

Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu l-a primit pe cancelarul federal al Austriei, Alfred Gusenbauer la Palatul Victoria, cu onoruri militare, în cadrul unei vizite oficiale pe care oficialul austriac o efectuează în România. Premierul Tăriceanu şi cancelarul austriac au discutat despre temele aflate pe agenda europeană, relaţiile economice dintre cele două ţări şi despre mediul de afaceri din România.

?A fost discuţie de substanţă?, a declarat premierul în conferinţa de presă care a urmat discuţiilor cu Alfred Gusenbauer. ?Am făcut o propunere părţii austriece de a crea un grup de lucru care să se ocupe de un proiect integrat al Dunării, care să folosească tuturor ţărilor riverane?, a anunţat Tăriceanu.

?Dunărea este un important factor economic şi de comunicare pentru ţările din regiune?, a subliniat premierul.

La discuţii au participat şi delegaţii ale oamenilor de afaceri austrieci şi români.

"România alături de alte ţări din Europa sprijină Serbia în drumul ei către Uniunea Europeană", a declarat Tăriceanu. Călin Popescu Tăriceanu şi Alfred Gusenbauer sunt de acord că Serbia are un rol esenţial în ceea ce priveşte stabilitate din zona Balcanilor şi de aceea se bucură de sprijinul României şi al Austriei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close