Fostul premier al României şi preşedinte al PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a renunţat la serviciile unor consultanţi politici străini. Astfel, Arthur Finkelstein şi Tal Silberstein nu mai fac parte din echipa lui Tăriceanu încă de după alegeri, declara secretarul general al PNL, Dan Motreanu, citat de Evenimentul Zilei.
Potrivit lui Motreanu, liberalii vor analiza, în perioada următoare, cu cine vor încheia contracte de consultanţă politică, dar ?în nici un caz nu se pune problema să apelăm la serviciile lui Tal Silberstein sau Arthur Finkelstein?.
Printre numele cu care s-ar putea colabora se numără Dan Andronic, deşi este posibil ca o viitoare colaborare să fie ?punctuală?, nu permantă. Motreanu explică renunţarea la ajutorul unor consultanţi prin faptul că ?pe vremea când eram la guvernare aveam nevoie de serviciile unei firme, în condiţiile în care majoritatea liderilor partidului erau prinşi în actul de guvernare. Acum, ne putem baza în primul rând pe structura proprie? .
Tal Silberstein a venit în România ca reprezentant al ?Greenberg, Carville & Shrum? (GCS). El a lucrat, o scurtă perioadă de timp, pentru Traian Băsescu şi PD (în 2001) şi apoi pentru Adrian Năstase şi PSD (între 2003 şi 2004).
Din 2006, GCS a încheiat un parteneriat cu firma lui Dan Andronic, Multimedia Political Communication, aducându-l şi pe Arthur Finkelstein. Liberalii au semnat un contract cu Multimedia Political Communication în 2007, iar Tăriceanu a susţinut că valoarea acestuia este de 330.000 lei pe an, dar suma a fost pusă la îndoială.
Radu Berceanu, reprezentant al PDL, crede că o asemenea colaboare se ridică la circa patru milioane de euro.
În prezent, de imaginea PNL se ocupă un grup politic format din lideri precum Bogdan Olteanu, Crin Antonescu sau Ludovic Orban.
Antena3.ro