Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Preşedintele Iohannis pare să aibă un rol mai degrabă destabilizator

Tăriceanu: Preşedintele Iohannis pare să aibă un rol mai degrabă destabilizator

tari.jpg
Foto: Agerpres
20 Sep 2015   •   20:24

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitatul lui Radu Tudor, în emisiunea Punctul de Întâlnire.

 
Tăriceanu a explicat, în contextul discuţiei despre situaţia în justiţie a lui Victor Ponta, dar şi a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, că premierul nu pare să se bucure de prezumţia de nevinovăţie.
 
"Avem un premier care este trimis în judecată. Dar dacă îmi aduc bine aminte, actualul preşedinte al României a candidat fără probleme la prezidenţiale, fiind trimis în judecată. Şi în cazul preşedintelui a funcţionat prezumţia de nevinovăţie. Ar fi bine ca în astfel de situaţii, preşedintele să încerce să judece cu aceeaşi unitate de măsură. Am avut cel mai prost exemplu cu preşedintele Băsescu. Cu toţii am sperat că se va schimba ceva. Dar atâta timp cât preşedintele nu este echidistant, pare că are un rol destabilizator mai degrabă."
 
De asemenea, referitor la şansele ca moţiunea de cenzură să treacă, Tăriceanu a explicat că mizează pe cartea coeziunii coalţiei.
 
"Am vorbit şi vorbesc mereu cu parlamentarii şi vă spun în mod clar. Cu toţii măsoară mai degrabă realizările şi consideră că este o carte de vizită mai bună pentru alegeri. Aş miza mai degrabă pe coeziunea coalţiei de guvernare."
 
Întrebat de Radu Tudor dacă are în vedere o posibilă preluare a mandatului de premier, în locul lui Victor Ponta, pe fondul procentului mare de încredere din sondaje, Tăriceanu a explicat că nu este cazul.
 
"Victor Ponta este premier în funcţie, se bucură de sprijinul partidului său, de încrederea partenerilor. Deci nu pot intra în această discuţie, pentru că aş face nişte speculaţii cel puţin deplasate. Când eşti partidul cu cea mai mare greutate, pentru că PSD este prima forţă din România, este firesc ca el să fie cel care dă premierul."
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close