Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Pentru evitarea clauzei nu avem nevoie de ajutorul lui Băsescu

Tăriceanu: Pentru evitarea clauzei nu avem nevoie de ajutorul lui Băsescu

Tăriceanu: Pentru evitarea clauzei nu avem nevoie de ajutorul lui Băsescu
16 Oct 2007   •   12:23

Premierul Tăriceanu a luat parte la instalarea în funcţie a noului ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, ocazie cu care a dat o replică dură afirmaţiilor de ieri ale preşedintelui Băsescu. ?Preşedintele i-a spus ministrului Agriculturii: 'ştiu că nu o să vă puteţi face treaba până la data limită, dar eu am să vorbesc la Bruxelles să nu se aplice clauza de salvgardare României'". "Eu vreau să vă zic că această clauză nu se aplică pornind de la considerente politice sau ca urmare a unor negocieri în vechiul stil balcanic?. ?Nu avem nevoie de ajutorul nimănui?, a încheiat Tăriceanu.

Contre Băsescu-Tăriceanu
În cadrul ceremoniei de învestire în funcţia de ministru al Agriculturii, care a avut loc luni seara, preşedintele Traian Băsescu nu a ratat ocazia de a-l pune la punct pe noul membru al Guvernului, adresându-i o replică acidă încă de la început. ?E foarte greu să rezolvi la timp problemele din agricultură?, a subliniat Băsescu. Mai mult, şeful statului l-a asigurat pe noul ministru de sprijinul Preşedinţiei, pentru ca oficialii de la Bruxelles să nu activeze clauza de salvgardare pe agricultură.

Ceremonia de la Cotroceni a durat doar cinci minute. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a plecat imediat după ce preşedintele şi-a terminat discursul, fără a se saluta cu şeful statului. Au lipsit şampania şi strângerile de mână între Băsescu şi membrii Cabinetului. De altfel, nu este prima dată când Traian Băsescu încalcă protocol prevăzut pentru asemenea ceremonii. La învestirea cabinetului Tăriceanu 2, şeful statului a procedat în mod asemănător. Ceremonia, desfăşurată într-o atmosferă încordată, s-a terminat brusc, după discursul preşedintelui, fără intonarea imnului naţional şi fără felicitări.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close