Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: PD e liber să plece din Guvern

Tăriceanu: PD e liber să plece din Guvern

Tăriceanu: PD e liber să plece din Guvern
12 Mar 2007   •   08:12

?Este timpul ca PD să aleagă, nimeni nu îi ţine cu forţa în Guvern?, spune Călin Popescu Tăriceanu într-un interviu acodat Mediafax. Tăriceanu afirmă că doreşte amânarea alegerilor europene pentru că nu mai acceptă ca interesele ţării să fie afectate de jocul la cacealma adoptat de o parte a clasei politice, ?după modelul de succes al preşedintelui Băsescu?. Premierul spune că amânarea alegerilor este singura decizie corectă în actualul context politic.

?Este timpul ca PD să aleagă: doreşte să rămână un partid responsabil şi să se lupte pentru interesul naţional sau doreşte să se lupte doar pentru succesul propriu în alegeri, indiferent de costurile colaterale pentru români. Dacă nu doresc să se lupte pentru interesul naţional, nimeni nu îi ţine cu forţa în Guvern.?, spune premierul.

Călin Popescu Tăriceanu spune că nu este de acord cu poziţia preşedintelui cu privire la organizarea alegerilor europene. ?Pot înţelege nevoia disperată a preşedintelui de a acoperi mediatic tema suspendării şi raţiunea pentru care nu va renunţa la referendum. Ca premier însă nu pot accepta ca alegerile pentru Parlamentul European să fie viciate de suprapunerea cu două referendumuri?.

Primul ministru susţine că atât timp cât Traian Băsescu şi PD se plasează în opoziţie şi refuză să îşi asume responsabilităţile, PSD va fi mereu încurajat să depună moţiuni de cenzură sau să ameninţe cu suspendări. ?Din această spirală a conflictului, întreţinută din păcate şi de către unii politicieni de la putere, singurul câştigător este PSD?.

Premierul crede că pînă în luna decembrie este suficient timp ca alegerile să fie organizate şi a explicat că a luat abia acum decizia de amânare pentru că a sperat să poată convinge Preşedinţia României şi PSD să renunţe la demersurile privind referendumurile. Tăriceanu consideră că prin amânarea alegerilor europene, România nu-şi va pierde credibilitatea. Acest lucru s-ar putea întâmpla, însă, în cazul în care ar fi organizate alegerile într-un climat politic deformat şi emoţional.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close