Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Nu vreau ca Bucureştiul să cadă pradă luptelor dintre partide

Tăriceanu: Nu vreau ca Bucureştiul să cadă pradă luptelor dintre partide

Tăriceanu: Nu vreau ca Bucureştiul să cadă pradă luptelor dintre partide
18 Iun 2008   •   15:48
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a susţinut o conferinţă de presă pe tema Tratatului de la Lisabona, respins recent de Irlanda. Tratatul de la Lisabona ar fi înlocuit Constituţia Europeană. România este al 4-lea stat care a ratificat tratatul şi îl va susţine în continuare, a declarat prim-ministrul. Trebuie să găsim soluţii pentru ca tratatul să intre în vigoare, a adăugat premierul.

Tăriceanu a anunţat că la nivelul Guvernului s-au purtat discuţii legate de impactul majorării preţului petrolului asupra pieţei alimentelor din România şi asupra nivelului de trai. Tot în cadrul şedinţelor Executivului, s-a pus problema promovării investiţiilor în agricultură, atât pe cele româneşti, cât şi pe cele străine, şi despre subvenţiile acordate acestei ramuri a economiei. A fost adoptat un proiect elagorat de MEF în acest sens.

Totodată, se va înfiinţa şi Agenţia Română de Investiţie, prin reorganizarea actualei ARIS.

În ceea ce priveşte situaţia de la Capitală, premierul a declarat că nu doreşte ca Bucureştiul să cadă pradă luptelor dintre partide şi că vrea ca relaţia dintre autorităţile locale şi Guvern să fie una eficientă. În acest sens, Tăriceanu a anunţat că se va întâlni cu primarii de sector şi cu preşedinţii consiliilor judeţene.



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close