Antena 3 CNN Politică Tăriceanu nu mai restructurează Guvernul

Tăriceanu nu mai restructurează Guvernul

Tăriceanu nu mai restructurează Guvernul
06 Mar 2007   •   22:59

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, în timpul vizitei la Constanţa, că a renunţat la proiectul de restructurare a Guvernului, deoarece, nici din punct de vedere politic şi nici din punct de vedere organizatoric, restructurarea Executivului nu reprezintă o prioritate. "Nu am lucrat la un plan de restructurare a Guvernului, pentru că nu consider că este o prioritate", a declarat, într-o conferinţă de presă, premierul Tăriceanu.

Premierul a spus că ideea restructurării a fost vehiculată de PD, ca temă de atac la adresa PNL, dar că la ultima întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanţii democraţilor a fost întrebat de aceştia de ce este nevoie de restructurare. "Au înţeles şi ei că, nici din punct de vedere politic sau nici măcar organizatoric, nu este necesară restructurarea la nivelul Guvernului", a afirmat premierul.

Primul-ministru a declarat că o restructurare a Guvernului a fost făcută deja prin reducerea numărului secretarilor de stat şi va continua prin proiectele de descentralizare a ministerelor. El a subliniat că nu are nimic împotriva reducerii numărului de miniştri, dar a ţinut să afirme că nici nu se pot crea ministere-mamut, şi nici nu se poate ajunge ca în ţări, precum Italia, unde există un ministru al economiei şi unul al comerţului, sau ca în Franţa, unde pe lângă cei doi miniştri mai există unul şi pentru energie.

În cadrul conferinţei de presă, ministrul Economiei şi Comerţului, Varujan Vosganian, a anunţat că în această săptămână vor avea loc la Roma consultări cu miniştrii italieni ai economiei şi comerţului. "Faci cât doi miniştri", i s-a adresat atunci premierul, în glumă, ministrului Vosganian.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close