Antena 3 CNN Politică Tăriceanu nu e de acord cu mărirea bugetului din Apărare propusă de Băsescu

Tăriceanu nu e de acord cu mărirea bugetului din Apărare propusă de Băsescu

Tăriceanu nu e de acord cu mărirea bugetului din Apărare propusă de Băsescu
31 Oct 2007   •   18:38

Primul ministru Tăriceanu nu vrea să aloce apărării bugetul pe care îl cere public preşedintele Băsescu, adică 2,38 % din PIB, în loc de 1,91 %. În opinia premierului, influenţa politică a unui stat depinde de ponderea economică şi mai puţin de cea militară a unui stat. Şi totuşi, armata va avea banii ceruţi de preşedinte. Tăriceanu consideră că siguranţa naţională a României este mai curând ameninţată din interior, decât din exterior, iar armata primeşte oricum sume record. Care nici măcar nu sunt folosite pentru dotare, ci pentru salarii.

Ministrul Apărării Teodor Meleşcanu s-a întâlnit cu membrii din Comisia de Apărarea a Senatului şi a obţinut acordul acestora pentru a contracta credite externe până la valoarea de 2,38 % PIB, aşa cum a ceruse preşedintele Băsescu.

Ministrul a mai precizat că aceste credite vor fi rambursate tot din bugetul statului, în următorii 10 ani.

La sfârşitul şedinţei Consiliului Suprem al Apărării ţării care a avut loc marţi, şeful statului a cerut ca Armatei să-i fie alocate 2,38 de procente din PIB şi s-a declarat de acord cu propunerea liberalilor de a împrumuta de la bănci diferenţa de 0,47 procente din PIB.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close