Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, mesaj pentru Dăncilă: „Suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remanierea Guvernului”

Tăriceanu, mesaj pentru Dăncilă: „Suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remanierea Guvernului”

o_1d95qi0621e86u7dslmbclh3m8.jpg
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu
de S.T.    |    23 Apr 2019   •   22:26

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi seară că atât el, cât şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sunt dispuşi „în orice moment” să acorde în Parlament votul pentru restructurarea Guvernului.

„Prim-ministrul are toată libertatea să procedeze în atare situaţie la remanierea prin Parlament. Atât eu, cât şi partenerul de coaliţie - PSD, preşedintele partidului, domnul Liviu Dragnea, suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remaniere. Mai departe, ce paşi face prim-ministrul nu ştiu să vă spun, este opţiunea domniei sale. Dar, în acelaşi timp, bazat pe experienţa de prim-ministru pe care am avut-o, într-o situaţie de acest fel eu nu aş fi ezitat nicio secundă să cer Parlamentului votul pentru formula de remaniere sau de restructurare pe care doresc să o propun”, a susţinut Tăriceanu într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

Citiți și: Cine sunt cei trei miniștri propuși interimari de Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră inacceptabilă și lipsită de fundament decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Totodată, premierul a luat act de decizia președintelui de a nu da curs demisiilor ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, respectiv a ministrului Justiției, Tudorel Toader”, arată un comunicat de presă transmis de Guvern.

„Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, precizează Șeful Executivului. 

Citiți și: Olguța Vasilescu, după ce Iohannis a refuzat propunerile pentru remanierea Guvernului: „Decizia este la premierul României”

„Cele trei propuneri pentru funcțiile de ministru, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, iar persoanele nominalizate nu se află în incompatibilitate, potrivit legislației în vigoare.

×
Subiecte în articol: viorica dancila remaniere Klaus Iohannis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close