Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, marginalizat de PNL: i s-a luat şi preşedinţia organizaţiei de Bucureşti

Tăriceanu, marginalizat de PNL: i s-a luat şi preşedinţia organizaţiei de Bucureşti

Tăriceanu, marginalizat de PNL: i s-a luat şi preşedinţia organizaţiei de Bucureşti
26 Mar 2009   •   00:23

Călin Popescu Tăriceanu începe să fie marginalizat de Partidul Naţional Liberal. După ce i s-a luat şefia formaţiunii politice, fostul premier a pierdut şi preşedinţia organizaţiei de Bucureşti, fiind înlocuit de Andrei Chiliman.

Biroul Politic al partidului a stabilit că filiala Bucureşti a avut unele dintre cele mai slabe rezultate din ţară la ultimele alegeri. Cel care a deschis subiectul a fost noul prim vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban, pe fondul înlocuirii mai multor lideri locali. Tăriceanu s-a resemnat şi a susţinut că oricum vroia să renunţe la interimatul de la Bucureşti, scrie Evenimentul Zilei.

Printre cei care au fost duşi spre periferia partidului s-au numărat şi apropriaţi ai premierului, anume foştii miniştri Cristian David (sector 2) , Eugen Nicolăescu (sectorul 3), dar şi Cătălin Micula (sectorul 4) şi Mihai Voicu (sectorul 5).

Pentru Dâmboviţa, liberalii l-au desemnat preşedinte interimar pe deputatul Gabriel Plăieşu, la Neamţ pe senatorul Ovidius Mărcuţianu, la Sibiu pe deputatul Mircea Cazan, iar Suceava pe Rozopol Filip.

Liberalul Radu Stroe a menţionat că BPC a stabilit şi zonele de activitate pentru opt vicepreşedinţi ai partidului şi că ceilalţi şase vicepreşedinţi vor primi sarcini pe domenii mari de activitate.

Astfel, vicepreşedintele Cristian Anghel se va ocupa de zona nord-vest, Marin Almăjan de sud-vest-Oltenia, Mircia Muntean pe vest, Romeo Stavarache de nord-est, Răducu Filipescu de sud-Muntenia, Aristotel Căncescu se va ocupa de zona de centru, Vlad Moisescu de Bucureşti - Ilfov, iar Rareş Mănescu de sud-est.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close