Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: l-am demis pe Remeş, dar nu pentru că îl consider vinovat

Tăriceanu: l-am demis pe Remeş, dar nu pentru că îl consider vinovat

Tăriceanu: l-am demis pe Remeş, dar nu pentru că îl consider vinovat
15 Oct 2007   •   11:57

?L-am demis pe Decebal Traian Remeş nu pentru că îl consider vinovat, ci pentru că un ministru implicat într-un asemenea scandal nu îşi mai poate exercita funcţia cu autoritate şi responsabilitate? - a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu într-un interviu acordat postului Radio France International. Şeful Executivului a subliniat că orice persoană trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, până la pronunţarea instanţei. ?Eu aş fi preferat ca judecarea unei astfel de situaţii să se facă în justiţie, neînsemnând niciun moment că mi-aş fi dorit ca un caz de corupţie, dacă există, să fie ţinut sub tăcere?, a precizat Tăriceanu.

Pe de altă parte, premierul declară pentru postul Radio France International că rămâne de văzut care este filiera prin care filmul privind presupusa mită a lui Decebal Traian Remeş a ajuns la TVR. ?Aşa cum a arătat acel documentar prezentat la televiziune, pare să fie un film produs de instituţia care s-a ocupat de instrumentarea cazului şi rămâne de văzut care a fost filiera prin care a ajuns să fie dat publicităţii un set de probe care nu ar fi avut ce să caute decât în justiţie. Procuratura îi priveşte prea des pe toţi românii ca pontenţiali infractori, în loc să lase justiţia să se pronunţe?.

Tăriceanu a acuzat că ?se întâmplă un lucru, care deja a devenit o practică, acela ca de la procuratură să apară în public permanent informaţii legate de anumite situaţii, de anumite cazuri, despre care numai justiţia are dreptul să se pronunţe?.

Întrebat dacă are de gând să facă o remaniere guvernamentală, premierul a declarat că tocmai a făcut-o, prin schimbarea ministrului Agriculturii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close