Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu consideră că România are nevoie de un buget de dreapta, ?dar nu unul făcut de PSD sau PDL?. În ultima postare pe blogul său personal, acesta consideră că ?timp de un an, românilor li s-au băgat pe gât tot felul de false imperative. Li s-a spus că fără respectivi paşi, nu vor fi bani pentru a îşi primi salariile şi pensiile sau îşi vor pierde locurile de muncă. Acum după aproape un an putem să tragem linie. Este clar că România a tras un loz necâştigător?.
În acest sens el aminteşte de noi impozite şi taxe, dau majorarea celor existente.
?Efectul a fost simţit pe propria piele de către români. Peste 100,000 de firme şi-au închis porţile şi sute de mii de români şi-au pierdut locul de muncă. Numai în acest an, am plătit 1 mld de euro dobânda la împrumuturile pe care le-am făcut?.
Fostul premier subliniază că ?ultimul an a reprezentat eşecul strategiei puse în aplicare împreună de PSD şi PDL: traiul pe datorie. Culmea, în an de criză, guvernul PSD-PDL a reuşit să cheltuiască cu 10% mai mult decât guvernul liberal în 2008. Asta nu i-a împiedicat pe cei de la PSD şi PDL să le ceară românilor să strângă cureaua, în timp ce Guvernul arunca cu bani pe scene de 70,000 de euro sau contracte de publicitare de milioane de euro?.
Tăriceanu consideră că traiul pe datorie se apropie de sfârşit, deoarece România se apropie de fundul sacului.
El crede că PSD şi PDL s-ar grăbi să treacă un proiect de buget, pentru veni mai repede tranşa de la FMI.
?Un Buget făcut pe genunchi de PSD şi PDL ar reprezenta cea mai gravă eroare, pentru că va arunca definitiv România în faliment. PSD şi PDL nu mai au legitimitatea să vorbească despre strategii anti-criză, pentru că strategiile lor anti-criză au adus România în pragul falimentului, în mai puţin de un an.
Singura şansă este ca România să aibă un buget de dreapta, bazat pe scăderea impozitelor şi taxelor şi pe un program agresiv de investiţii. Uitaţi-vă la ce se întâmplă în Europa. Germania, Franţa, Italia şi Suedia au anunţat impozite mai mici pentru 2010.
Relansarea economică, chiar cu riscul creşterii deficitelor bugetare - este strategia la care apelează guvernele din ce în ce mai multe state europene?.
Politicianul cere stoparea politica traiului pe datorie.
Antena3.ro