Tăriceanu menţionează explicit industria ospitalităţii, HoReCa, şi precizează că redeschiderea activităţilor economice va fi însoţită de testări permanente.
El mai susţine că sumele alocate de Guvern pentru sprijinirea firmelor afectate de restricţiile anti-pandemie s-au epuizat "în primele șase minute".
"Vorbesc cu mulți oameni din HoReCa. Aceștia sunt la capătul puterilor și, odată cu ei, și un segment economic care dă de mâncare la sute de mii de români. Este o tragedie, iar măsurile pe care le ia guvernul PNL sunt doar de fațadă, mai degrabă pentru a păcăli românii că fac ceva, decât pentru a da o reală mână de ajutor. Cazul IMM INVEST îl știți. Astăzi vă spun despre mult lăudatul program de GRANT-uri. Guvernul a alocat 350.000.000 euro care ar trebui să ajute cele 20.000 de firme din HoReCa. Suma s-a cheltuit în primele 6 minute de la începerea înscrierii și de ea au beneficiat cei care au fost cei mai rapizi, adică 6.000 de firme! Ce o să se întâmple cu celelalte 14.000 de companii, doar Dumnezeu știe!", a argumentat Tăriceanu .
Acesta mai remarcă faptul că restricțiile afectează companiile mici, în timp ce marii retaileri îşi continuă activitatea.
"Știți ce mă mai pune pe gânduri? Toate restricțiile acestea pe care guvernul PNL le impune mediului de afaceri afectează aproape în totalitate companiile mici. Mici cafenele, restaurante, făbricuțe etc. Toate cu proprietari români. Oare în marile lanțuri de magazine nu circulă virusul? Oare nu putem lua aceleași măsuri de siguranță și în micile restaurante sau cafenele pentru a le ține deschise și a nu lăsa oamenii pe drumuri în prag de iarnă? Noi, la Pro România, am hotărât ca în programul anticriză să propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecție, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo. Soluția închiderii este o excepție, nu o regulă, și se aplică doar acolo unde se dezvoltă focare", crede Călin Popescu Tăriceanu.