Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: CNSAS funcţionează, dar nu mai dă verdicte de poliţie politică

Tăriceanu: CNSAS funcţionează, dar nu mai dă verdicte de poliţie politică

Tăriceanu: CNSAS funcţionează, dar nu mai dă verdicte de poliţie politică
04 Feb 2008   •   09:25

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Guvernul va emite o hotărâre prin care va permite Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii să funcţioneze în continuare, iar ulterior va aproba o ordonanţă de urgenţă care va ţine cont inclusiv de decizia Curţii Constituţionale. CNSAS nu va trece în subordinea Guvernului, a subliniat premierul, iar dosarele trebuie să rămână la o instituţie publică şi nu să revină la SRI sau la Armată.

Potrivit viitoarei legi, CNSAS nu va mai da decizii de colaborare, ci constatări, care vor fi soluţionate în justiţie, au declarat, luni, membrii Colegiului CNSAS, la finalul întâlnirii avute cu primul ministru.

Până la formularea unei soluţii definitive privind funcţionarea CNSAS, instituţia îşi va contibua activitatea, dar nu va putea da decizii de poliţie politică.

TĂRICEANU: CNSAS VA FUNCŢIONA ÎN CONTINUARE, DAR NU VA PUTEA DA VERDICTE DE POLIŢIE POLITICĂ



Liderul liberal a declarat că PNL îşi va asuma răspunderea pentru rezolvarea situaţiei delicate de la această instituţie. El a anunţat formarea unui grup de lucru, care va încerca să găsească suportul legal în acest sens.

Ticu Dumitrescu, cel care şi-a asumat paternitatea legii CNSAS, şi-a declarat regretul şi revolta faţă de decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii de funcţionare a Colegiului.
TICU DUMITRECSU: CUM A VENIT CAZUL VOICULESCU LA CNSAS S-A SCHIMBAT MACAZUL

Contactat prin telefon, deputatul Sergiu Andon şi avocatul lui Dan Voiculescu a explicat decizia de neconstituţionalitate pe care Curtea Constituţională a luat-o în cazul CNSAS -

"Domnul Tăriceanu e primul demnitar care vine la CNSAS. Eu am spus că, în loc să vină la botez, cum era normal, a venit chiar la parastasul CNSAS-ului", a afirmat Mircea Dinescu, care a fost numit în Colegiul Director al CNSAS la propunerea PNL.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close