După ce mulţumeşte din nou alegătorilor săi şi ai partidului, dă asigurări că liberalii vor continua să promoveze ?o Românie mândră şi prosperă? şi să lupte pentru ca românii să aibă o viaţă mai bună.
De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu mai dă asugurări că nu va înceta să publice pe blog. Aceasta cu toate că, după cum recunoaşte, la început a fost reticent în privinţa acestui gen de comunicare pe care a adoptat-o probabil la sfaturilor consilierilor politici.
Iar apoi continuă cu tema principală a ultimelor două săptămâni: negocierile pentru formarea unei majorităţi. Tăriceanu susţine că ?în ultimele zile s-au vehiculat zvonuri şi s-au făcut declaraţii ce ar putea umple un manual de dezinformare.
S-a spus despre PNL că a avut o poziţie inflexibilă în negocieri. Că, dacă am fi lăsat de la noi, am fi putut bate uşor palma cu PD-L sau PSD. S-au spus multe alte lucruri?.
Pentru ca apoi să insiste că toate discuţiile de după alegeri referitoare la calculele politice, sau posibile alianţe ale PNL cu diverse formaţii.
?Să vă spun ceva?"băieţii" din PD-L şi PSD ştiau de pe 1 decembrie cu cine vor bate palma. S-a urmărit refacerea FSN-ului, bineînţeles, în numele interesului naţional?, atacă Tăriceanu, care demontează astfel toate informaţiile din acele zile, care vorbeau despre posbilie alte alianţe.
?În mod firesc, ca în orice democraţie, PNL şi-a arătat disponibilitatea de a negocia cu toate partidele parlamentare: PD-L, UDMR şi PSD. Am primit un mandat de negociere din parte Biroului Politic al PNL. Toţi liberalii prezenţi la întâlnirea Biroului Politic au votat în favoarea unui mandat prin care solicitam punerea în practică a Planului PNL de creştere economică şi locuri de muncă şi oferirea unei garanţii în acest sens, şefia Guvernului. Nu a fost un mandat secret. Eu şi colegii mei, fie că s-au numit Ludovic Orban, Crin Antonescu, Bogdan Olteanu sau Teodor Meleşcanu au prezentat aceste condiţii jurnaliştilor.
Am fost, astfel, cât se poate de transparenţi. Am vrut ca oamenii care ne-au votat să ştie că votul lor va fi respectat. Că PNL va continua să lupte pentru punerea în aplicare a principiilor de dreapta.?
Previziunile premierului sunt sumbre. Astfel, deşi Emil Boc anunţa la 30 noiembrie că a câştigat dreapta, preşedintele PNL scrie: ?Să vă spun un lucru ? mă tem că ne aşteaptă ani (sper că nu 4) de măsuri de stânga. Regret să văd că anumiţi politicieni din PD, care chiar cred în justeţea principiilor de dreapta, au cedat atât de uşor la un scenariu servit.
Un guvern PSD-PD-L, cu Theodor Stolojan premier, nu are cum să fie de dreapta. Va fi un Guvern de Stânga, poate mai de stânga decât a fost guvernul Năstase. Pe rând, vor găsi argumente pentru a renunţa la cota unică (desigur vor spune că nu renunţă la cota unică, ci doar că vor creşte impozitul pentru cei cu salarii foarte mari), vor introduce noi taxe, vor creşte rolul statului în economie.?
În concluzie, Tăriceanu specifică rolul partidului său ca lider al opoziţiei: ?în această situaţie, rolul PNL este cât se poate de clar. În postura de singur partid de dreapta din România, trebuie să luptăm pentru ca interesele românilor din clasa de mijloc să fie respectate. Strategia şi programul PNL vor fi hotărâte într-un Congres, care va avea loc la începutul lui 2009. Vom lupta pentru ca economia de piaţă din România să nu ajungă, din nou, doar un cuvânt, pentru ca impozitele celor care muncesc cel mai mult să nu crească. Ne vom lupta pentru principiile de dreapta.?
Antena3.ro