Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: această moţiune de cenzură ar putea fi un început pentru România.

Tăriceanu: această moţiune de cenzură ar putea fi un început pentru România.

Tăriceanu: această moţiune de cenzură ar putea fi un început pentru România.
08 Oct 2009   •   04:29

Călin Popescu Tăriceanu îşi face autocritica în cea mai recentă postare pe blogul său, în care face o radiografie a politicii româneşti înaintea moţiunii de cenzură ?care va duce, probabil, la căderea guvernului Boc. Ar fi prima oară în istoria post-decembristă a României, când un guvern ar cădea în urma unei moţiuni de cenzură?.
Fostul premier că aceasta vine la capătul unui drum trist pentru clasa politică din România, presărat de vinovăţii mari şi mici. Principalul vinovat este însă Traian Băsescu ?pentru că el dinamitat orice idee de stabilitate şi orice proiect pe termen lung în România?.
Acestuia i se adaugă toată clasa politică ?Şi aici mă includ şi pe mine, care de multe ori m-am lăsat târât într-o spirală a conflictelor politice. Am înţeles în ultimul an şi jumătate de guvernare că acest conflict trebuie evitat, chiar dacă adversarul politic face tot posibilul pentru a te ataca. Mă gândesc însă şi la greşelile pe care le-am făcut înainte?, scrie Tăriceanu.
El crede că criza economică şi politică din România nu poate fi rezolvată prin soluţii magice, de lideri providenţiali care în numele unui partid sau a independenţei politice cer votul oamenilor? . El cere românilor să creadă în ei şi se arată convins că ?mai mult decât oricând că există însă şi răspunsuri şi ele ţin de valori, de principii şi de oameni, de fiecare dintre noi?, pentru ca apoi să aprecieze că nu este de ajuns ca românii să creadă în ei.
?Avem nevoie şi de o clasă politică care să creadă în români. Prin măsuri precise prin care le oferă mai multă putere: scăderea taxelor şi impozitelor pentru a încuraja munca, oferirea de stimulente firmelor care angajează tineri, o lege a ‎salarizării care să încurajeze munca şi competenţa, nu simpla apartenenţă la politică, investiţii ale statului pentru a crea noi locuri de muncă.
Dacă noi, politicienii, vom înţelege acest lucru, atunci această moţiune de cenzură ar putea fi un început pentru România.Dacă în schimb va continua să existe inflaţie de politicieni care le servesc românilor soluţii magice, atunci România va eşua?. Liderul liberal subliniază că postarea sa nu este un apel la clasa politică. ?Este ceasul al 12-lea în care dacă nu ascultăm vocea românilor, atunci vom fi responsabili pentru eşecul unei generaţii întregi de români, nu a unei simple generaţii de politicieni.
Nu avem dreptul să le refuzăm românilor un drept fundamental: libertatea de a îşi decide ei înşişi viitorul.?
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close