Antena 3 CNN Politică Tăriceanu a încălcat legea. Premierul a votat cu cartea de alegător

Tăriceanu a încălcat legea. Premierul a votat cu cartea de alegător

Tăriceanu a încălcat legea. Premierul a votat cu cartea de alegător
01 Iun 2008   •   11:56

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a votat cu cartea de alegător, deşi legea precizează că acest lucru nu este permis. Mai mult, premierul i-a arătat votul său preşedintelui Comisiei Electorale de la Grupul Sportiv numărul 5. După ce a ieşit din cabină, Tăriceanu s-a dus la masa comisiei pentru a verifica dacă opţiunea sa este vizibilă pe buletin.

Potrivit codului electoral, votul trebuie să rămână secret, iar buletinele de vot nu pot fi deschise în faţa nimănui. Cei doi membri ai comisiei electorale care au văzut buletinul deschis nu cred, totuşi, că e o problemă.

Un reprezentant al Biroului Electoral Central a precizat că nu se poate vota decât cu cartea de identitate, carte de identitate provizorie, buletin de identitate, paşaport diplomatic sau de serviciu sau carnet de serviciu militar.

Preşedintele comisiei de votare a întocmit un proces verbal de constatare care va fi trimis la Biroul Electoral Central, sector 6. Votul premierului nu poate fi anulat, pentru că a fost deja introdus în urnă.

BIROUL ELECTORAL CENTRAL, DESPRE INCIDENTUL TĂRICEANUAntena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close