Antena 3 CNN Politică Surse: Proiectul de neimpozitare a pensiilor sub 3000 de lei va fi adoptat în Parlament, nu prin OUG

Surse: Proiectul de neimpozitare a pensiilor sub 3000 de lei va fi adoptat în Parlament, nu prin OUG

bani bancnote lei ron
Bancnote românești de 1 leu și de 200 de lei. Sursa foto: Getty Images
29 Aug 2024   •   19:09

Coaliţia de guvernare, întrunită joi în şedinţă, a decis ca proiectul de lege privind ridicarea pragului de impozitare la pensii de la 2.000 la 3.000 de lei să fie adoptat în Parlament, fiind vorba despre proiectul PNL depus de Raluca Turcan, au declarat surse politice.

Totodată, Coaliţia a convenit şi adoptarea prin Ordonanţă de Urgenţă a unui pachet de măsuri, care prevede, între altele, actualizarea plafoanelor privind beneficiarii, ca urmare a creşterii pensiei pentru o mare majoritate a pensionarilor.

Potrivit surselor citate, în acest moment se discută despre actualizarea pentru voucherele de alimente de 250 lei plătite o dată la 2 luni - 2,4 milioane beneficiari.

 

Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, joi, legat de creşterea plafonului de impozitare a pensiilor, că ar fi "cel mai corect" un vot "rapid" în Camera Deputaţilor pe proiectul în domeniu promovat de liberali în 2022 şi care are susţinerea tuturor parlamentarilor, fiind adoptat deja de Senat.

În opinia ei, prin intenţia Guvernului de a interveni printr-o ordonanţă de urgenţă în privinţa creşterii plafonului de impozitare a pensiilor se creează o "premisă de neconstituţionalitate" şi se poate "vulnerabiliza" o măsură foarte importantă.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close