Antena 3 CNN Politică Surse: PNL ar putea intra într-o alianţă cu USR după alegeri. Nicolae Ciucă spune că toate variantele sunt pe masă

Surse: PNL ar putea intra într-o alianţă cu USR după alegeri. Nicolae Ciucă spune că toate variantele sunt pe masă

Se anunță tensiuni în coaliția de guvernare după alegerile locale care vor avea loc duminică, pe 9 iunie.

ciuca ciolacu Inquam Photos_Octav Ganea
Surse: PNL ar putea intra într-o alianţă cu USR după alegeri. Nicolae Ciucă spune că toate variantele sunt pe masă
de Alina Tănase    |    04 Iun 2024   •   10:52

Deși premierul Marcel Ciolacu a declarat că există deja un acord politic între PNL și PSD pentru a avea majorități în toate consiliile locale din țară, liberalii ar putea intra într-o nouă alianță.

Totul se întâmplă, deși social-democrații și liberalii candidează împreună pe lista de la alegerile europarlamentare din 2024 și au candidați comuni, inclusiv în câteva județe din țară, dar și pentru sectoarele din Capitală. 

Marcel Ciolacu a declarat în urmă cu câteva zile că după alegerile de duminică, PSD și PNL vor forma majorități în consiliile locale în toată țara, inclusiv în județele în care nu vor câștiga cele două partide. 

De asemenea, premierul spunea că își dorește să evite situații precum a fost cea de la București, atunci când PSD și PNL s-au aflat împreună la guvernare pentru o bună perioadă de timp, însă, în Consiliul General al Capitalei, PNL a făcut majoritate cu USR. 

Tocmai acest lucru vrea Marcel Ciolacu să nu se mai întâmple și din acest motiv a venit cu anunțul. A spus chiar că există un acord politic între social-democraţi și liberal în acest sens.

Însă surse politice spun că mai mulți liberali sunt nemulțumiți de acest lucru și nu vor să colaboreze cu social-democrații după alegerile de duminică. 

Un exemplu ar fi la Alba, spun sursele politice. Acolo, liberalii nu vor să facă majoritate cu social-democrații, însă, cu toate acestea, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a venit și a spus că toate variantele sunt pe masă. 

Astfel, nu exclude absolut nicio variantă de colaborare, inclusiv cu cei de la USR, după alegerile locale și europarlamentari, deși Marcel Ciolacu a avut o cu totul altă poziție. 

Nicolae Ciucă spunea că nu este exclusă o colaborare cu cei de la USR pentru a fi susținută la alegerile prezidențiale. Liberalii îl pregătesc intens pe Nicolae Ciucă drept candidatul partidului pentru aceste alegeri.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close