Antena 3 CNN Politică Surse: Două scenarii pentru prezidențiale. Al doilea tur pentru Cotroceni, pe 29 septembrie sau pe 13 octombrie

Surse: Două scenarii pentru prezidențiale. Al doilea tur pentru Cotroceni, pe 29 septembrie sau pe 13 octombrie

marcel ciolacu nicolae ciuca hepta
Coaliția de guvernare se întâlnește din nou săptămâna viitoare pentru a tranșa scandalul privind data prezidențialelor. Sursa Foto: Hepta
20 Iun 2024   •   15:57

Liderii PSD-PNL au disutat din nou, joi, despre data alegerilor prezidențiale, după discuția eșuată de miercuri seara.  Sunt două scenarii luate în calcul, potrivit unor surse Antena3 CNN: organizarea primului tur fie pe 15 septembrie, fie pe 29 septembrie.

Astfel, primul tur ar fi organizat pe 15 septembrie, iar al doilea tur în 29 septembrie. Dacă însă primul tur ar fi organizat pe 29 septembrie, turul secund va fi programat pe 13 octombrie.

O decizie finală va fi luată marțea viitoare.

Tot săptămâna viitoare ar urma ca guvernul să adopte hotărârea de guvern necesară pentru organizarea alegerilor prezidențiale, potrivit surselor citate.

În luna martie să organizeze cele două tururi ale alegerilor prezidențiale în 15 și 29 septembrie. Decizia a fost luată odată cu cea a comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare pe 9 iunie.

Acum liberalii nu mai sunt de acord cu această variantă, deoarece cnsideră că Marcel Ciolacu ar fi avantajat îbn campania electorală de suprapunerea cu majorarea pensiilor care vor crește odată cu implementarea recalculării începând cu 1 septembrie. 

Nicolae Ciucă, candidatul PNL, crede și că ar fi dezvantajat de faptul că în acea perioadă electoratul tradițional liberal ar fi încă plecat în concedii sau preocupat de începerea anului școlar. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close