Antena 3 CNN Politică Surse: Cine este femeia de pe lista scurtă de comisari europeni cu care Marcel Ciolacu va merge la Bruxelles

Surse: Cine este femeia de pe lista scurtă de comisari europeni cu care Marcel Ciolacu va merge la Bruxelles

marcel ciolacu hepta
Premierul Marcel Ciolacu va merge zilele viitoare la Bruxelles cu dou[ nume de comisari europeni. Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Vasile Marcu    |    19 Aug 2024   •   15:22

Apare un nume-surpriză pe lista scurtă de posibili comisari europeni cu care premierul Marcel Ciolacu urmează să meargă la Bruxelles, unde va negocia cu şefa Comisiei Europene. 

Potrivit unor surse politice, pe lângă Victor Negrescu, despre care s-a discutat mult în PSD, ar fi şi o femeie pe listă. 

Aceasta este solicitarea făcută de președinta Comisiei Europene pentru fiecare țară, nu doar pentru România, de a veni cu două propuneri, un bărbat și o femeie pentru postul de comisar european. 

Ca să îndeplinească această condiție, și România va merge cu două nume. Victor Negrescu este cel preferat de premier și deja anunțat la Bruxelles, iar numele de femeie este cel al ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu. 

Cu aceste două nume ar merge premierul la Bruxelles. Decizia României rămâne fermă în ceea ce privește numirea lui Victor Negrescu, în condițiile în care, spun surse din Guvern, ţara noastră a avut până în momentul de față două femei comisar european, așa că acum ar putea veni cu un bărbat pentru acestă această funcție. 

Premierul Marcel Ciolacu va merge zilele viitoare la Bruxelles, unde va avea o întâlnire cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe acest subiect.

În plus, România își dorește acel post de comisar pe economie, însă nu este sigur că îl va şi obține, însă aceasta este solicitarea pe care o va face premierul președintei Comisiei Europene. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close