Alegerea Alinei Gorghiu la şefia PNL a fost dezbătută în ediţia de joi a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.
Liberalul Vlad Nistor a explicat că a participat la şedinţă şi nu a putut observa o atmosferă "festivistă".
"Ludovic Orban a luat 40% din voturi, competiţia a fost autentică, discursurile au fost bune, dar s-a discutat colegial şi în limitele decenţei politice. Este adevărat că Iohannis şi-a exprimat sprijinul pentru doamna Gorghiu. Nu ştiu cât a contat sprijinul acestuia. Domnul Atanasiu, cu experienţa sa, a calculat şansele fiecăruia şi aşa s-a retras. Domnul Orban are un mare grad de popularitate în partid. E prim-vicepreşedinte al PNL, nu mai există decât preşedinte deasupra."
Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social, a recunoscut că se bucură că apar figuri tinere în competiţia politică: "Eu mă bucur că apar figuri tinere, în special femei, în lupta politică. După 25 de ani de pseudo-democraţie, intrăm în normalitate."
Adina Anghelescu, jurnalist antena3.ro, a explicat că Alina Gorghiu are nişte atuuri de care se poate folosi:
"A ştiut cum să conducă campania în alegerile prezidenţiale, a ştiut cum să pareze anumite lovituri de imagine, dar eu sunt curioasă de perioada următoare, pentru că este vorba despre un tandem Gorghiu-Blaga acum, eu cred că vor fi nişte lupte puternice. Eu nu văd ca domnul Blaga, un tip cu o personalitate debordantă, o să lase conducerea PNL pe mâna doamnei Gorghiu".
Sociologul Marius Pieleanu a opinat că era mai convenabil pentru Blaga cu Orban
"Era mai comod. Se cunosc de mult timp. Doamna Gorghiu ştie să tragă sfori. Uitaţi numai astăzi, e preşedintele PNL. Mi se pare de bun-simţ. Însă este şi o satisfacţie dată "tinerilor frumoşi şi liberi". Sper ca PNL să nu devină "partidul Facebook". Eu nu văd nimic ieşit din comun, probabil că va fi următorul premier, când va considera PSD că trebuie să se retragă, şi probabil chiar şi un candidat pentru prezidenţiale.