Antena 3 CNN Politică Stolojan: scopul PDL este formarea unui guvern eficient

Stolojan: scopul PDL este formarea unui guvern eficient

Stolojan: scopul PDL este formarea unui guvern eficient
04 Dec 2007   •   12:38

Liderii PD şi PLD s-au întâlnit marţi la sediul democraţilor din Aleea Modrogan, pentru a discuta detaliile fuziunii dintre cele două partide şi înfiinţarea noului Partid Democrat Liberal. A fost prima şedinţă comună a liderilor celor două formaţiuni politice, după anunţul de luni seară. Preşedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, la finalul discuţiilor, că scopul noii formaţiuni politice este să formeze un guvern eficient. Stolojan recunoaşte că decizia fuziunii a stârnit şi nemulţumiri în rândul membrilor partidului. Liderul PLD a precizat că în ianuarie vor fi organizate congrese pentru definitivarea uniunii celor două partide.

Întrebat de jurnalişti dacă va candida în 2008 la funcţia de preşedinte al partidului, Stolojan a exclus această posibilitate. El a precizat că nu este vorba de o fuziune a celor două partide, ci formarea unui nou partid, Partidul Democrat Liberal.

STOLOJAN: SCOPUL PDL ESTE FORMAREA UNUI NOU GUVERN

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat la finalul întâlnirii PD-PLD, că cele două partide vor forma "prima formaţiune politică din România" şi a precizat că nu ştie ce funcţie va avea în noua structură. Senatorul democrat Radu Berceanu, nu a dorit să facă declaraţii la finalul întâlnirii, spunând că se grăbeşte, pentru că este aşteptat la Biroul Permanent de la Senat, unde deţine funcţia de vicepreşedinte.

Preşedintele PD, Emil Boc, a precizat că discuţiile au vizat aspecte organizatorice, care vor fi prezentate mai întâi colegilor din partid, la şedinţele de miercuri, şi apoi opiniei publice.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close