Antena 3 CNN Politică Stoica ar candida pentru un loc de vice PDL: Udrea s-a autoevaluat, nu va candida la prim-vicepreşedinţie

Stoica ar candida pentru un loc de vice PDL: Udrea s-a autoevaluat, nu va candida la prim-vicepreşedinţie

Stoica ar candida pentru un loc de vice PDL: Udrea s-a autoevaluat, nu va candida la prim-vicepreşedinţie
22 Mar 2010   •   11:39

Valeriu Stoica ar putea să candideze, la alegerile interne din PDL, pentru o funcţie de vicepreşedinte şu nu pentru un post de primvicepreşedinte. Numai aşa şi-ar putea continua proiectul Institutului de Studii Populare, a susţinut Stoica, la Antena3.
"Proiectul meu politic este Institutul de Studii Populare, de trei ani de zile. Voi continua acest proiect politic pentru că este cel mai important pentru mine. Dacă pentru a continua acest proiect va fi nevoie să candidez la funcţia de vicepreşedinte, o voi face", a explicat Valeriu Stoica, actual vicepreşedinte al acestui partid, funcţie obţinută în urma fuziunii dintre PD şi PLD.
În ceea ce priveşte chestiunea celor mai potriviţi democrat-liberali pentru cele patru locuri de primvicepreşedinţi, Stoica a îmbrăţişat portretul candidatului ideal schiţat ieri, înainte de Colegiul Director, de colegul Teodor Stolojan: oameni care în 2012-2014 să aibă şanse să ducă partidul mai departe, referindu-se inclusiv la candidatura la Preşedinţia ţării.
Întrebat dacă Elena Udrea ar avea calităţile pentru a candida la această funcţie, Stoica a infirmat posibilitatea ca ea să mai candideze: "Eu am înţeles că Elena Udrea a anunţat că nu va candida la această funcţie, deci ea s-a autoevaluat şi sunt de acord cu această evaluare a ei" a arătat Stoica, arătând că nici el nu s-a gândit să candideze pentru funcţiile din primul pluton de conducere.
Cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general al partidului, dar şi preşedintele Comisiei naţionale de litigii şi cel al comisiei de revizie şi conturi. vor fi aleşi la viitoarea Convenţie Naţională a PDL în baza votului pe liste, balanţa urmând a fi înclinată de moţiunea câştigătoare a candidatului la şefia partidului, a decis duminică, Colegiul Director. În fapt, această decizie dă câştig de cauză vechii gărzi din PDL, formată din Vasile Blaga, Radu Berceanu şi Adriean Videanu, adunaţi în jurul actualului preşedinte, Emil Boc.

Singurii care vor fi aleşi prin votul uninominal, atât de dorit de Stolojan, Voicu, Monica Macovei şi Cristian Preda, vor fi cei 15 vicepreşedinţi, 3 secretari generali adjuncţi şi 6 secretari executivi, care vor compune viitorul Birou Permanent Naţional al PDL. Ei vor fi desemnaţi însă prin votul CNC care va urma a doua zi lucrărilor Convenţiei Naţionale.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close