Voicu este anchetat penal pentru trafic de influenţă, iar senatorii trebuie să îşi dea acordul pentru arestarea sa. În replică, acesta susţine că "au fost operate decupaje şi adăugiri".
Stenogramele prezintă încrengătura de relaţii coordonată de senatorul PSD Cătălin Voicu. În august 2009, Voicu, i-a cerut omului de afaceri Marius Locic 119.000 lei în schimbul promisiunii că îl va scăpa de un dosar penal.
Cătălin Voicu: Eu mâine, o spun cu voce tare, îmi pun fundul în maşină şi mă duc direct, personal, pentru dl Locic...la Poliţia Capitalei..ba nu. O să mă duc la IGP şi îi chem la mine, într-un birou la IGP pe cei de la Capitală.
Marius Locic: Mai bine aşa.
Cătălin Voicu: Şi rezolv această problemă. Şi eu vă asigur că nu se va întâmpla nimic. Dar, nici nu vă spun cu cine vorbesc, pentru ca...
Marius Locic : Nu, nu, nu. Nici nu trebuie
Cătălin Voicu : ... dvs puteţi scăpa, fără să vă spun un nume.
STENOGRAMELE DNA ÎN CAZUL CĂTĂLIN VOICU
Intervenţie eşuată în dosarul lui Căşuneanu
Referatul DNA prezintă şi un alt pasaj în care senatorul Cătălin Voicu discută cu judecătorul Florin Costiniu despre intervenţia în dosarul omului de afaceri Costel Căşuneanu.
Cătălin Voicu: Căşuneanu. E păcat să ratăm o chestie de-asta.
Florin Costiniu: Da ma da'
Cătălin Voicu: Plus că noi vedem un happy end. Doi! Ăştia-s bani pe care nu-i mai luăm. Luăm o dată şi gata! Pe muncă cinstită. (...) Deci pe 14 octombrie?
Florin Costiniu: 14 octombrie.
14 octombrie 2009 era termenul la care urma să se judece recursul în dosarul lui Căşuneanu la Curtea Supremă. Deşi cei doi păreau siguri că se va pronunţa o soluţie favorabilă, instanţa supremă a respins recursul.
Costiniu Florin: Domnu...îmi pare rău că trebuie să nu vă dau o veste bună. (...) Mie-mi, îmi tremură nu numai vocea, îmi tremură mâinile de...nervi şi de indignare pentru ce s-a întâmplat. Credeţi-mă că (...) am făcut nu ce era omeneşte posibil, mai mult decat atât. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Mă jur pe nepoţii mei!
Costel Căşuneanu: Nu. Staţi domne liniştit, vezi....
Cătălin Voicu: Asta-i România lui Traian Băsescu, înţelegeţi? Bani, şantaj, asta-i crimă organizată, nu automatu' pe stradă!
"Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul! Ca să pot da afară pe toată lumea"
DNA, SRI, DIICOT şi ANI - toate instituţiile urmau să fie controlate politic. Planurile au fost detaliate senatorului PSD Alexandru Mazăre şi judecătorului Constantin Matei.
Cătălin Voicu: Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul! (...) Ca să pot da afară pe toată lumea.
Constantin Matei: Da', poate, îl ştie Brăiloiu mai bine!
Cătălin Voicu: Purificare! Nu mai e Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am de mult proiectul ăsta în cap.
Alexandru Mazăre: Băi, şefule, da' nu ne ia iar pe noi?
Cătălin Voicu: Nu! (...) Cine să vă mai ia pe voi? (...) Şi ANI e o instituţie fără nicio forţă juridică, e un căcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu'!
"Dacă m-am dus la Interne, ai toată Justiţia în mână"
Reduta pe care o avea de cucerit senatorul Cătălin Voicu era Ministerul de Interne. Stenogramele din dosarul DNA ni-l arată pe Voicu indignat că unii social democraţi nu doreau sa-l sprijine în decembrie 2008, când PSD s-a aliat cu PDL la guvernare. Le-a răspuns cu ameninţări, având pregătit un dosar pentru fiecare. Reţeaua lui Voicu avea rădăcini bine ramificate în mai toate instanţele din ţară, gata oricând să acţioneze la semn.
La finele lui 2009, senatorul Cătălin Voicu se destăinuia colegului său Alexandru Mazăre de ce îşi doreşte Ministerul de Interne dacă PSD-ul avea să câştige alegerile prezidenţiale.
Cătălin Voicu: Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mână, ai toată Curtea...
Alexandru Mazăre: Da' ai să arestezi? Dumneavoastră?
Cătălin Voicu: Da, am Poliţia, vreau să-l arestez pe Onţanu, vreau să-i fac dosare lu' Oprea, credeam că poate vine de la ...de jos dosaru', sus merge şnur! Pentru că eu sunt singuru' personaj care am tot... toată... conexiunea în mână...
Alexandru Mazăre: Am o întrebare ca să înţeleg...
Cătălin Voicu: Da.
Alexandru Mazăre: Sunteţi cu Vanghelie, da?
Cătălin Voicu: Da. (....) Colegule, ascultă ce-ţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu', dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune.
Cătălin Voicu era supărat şi pe preşedintele PSD de atunci, Mircea Geoană.
Cătălin Voicu: Băga-mi-aş p.... în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. (...) Mulţi! Domne, i-am rezolvat pe toţi, domne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie, alţii le-a dat 10 ani, unul dintre avocaţi zice: "Domne, nu-i e ruşine, domne?", "Domne, zic, asta a fost!" (...)
Cătălin Voicu: ... asta, să ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, ş-atunci... se duce la negociere, vreau Internele.
Dosare pentru toţi
Voicu avea relaţii în mai toate instituţiile statului şi de asemenea câte o surpriză pregătită pentru oricine i-ar fi încurcat planurile.
Cătălin Voicu: Pe unii îi cunosc şi în alte poziţii, mai cunosc cu peruca-n cap, pe alţii îi cunosc şi cu fetiţe ce fac. Dacă mă duc şi-i spun: "Domnule procuror general, am o mare rugăminte! Şi va rămân îndatorat, dosaru' ăsta vreau să rămână aşa!" (...) din toate motivele care ţi le-am expus, câte o hârtie din trecutu' fiecăruia, i-am ţinut pe loc şi i-am făcut fideli.
Alexandru Mazăre: Nu, am înţeles! Nu ca ... Vorba aia, sunt oameni care zici că-s cu tine şi te trezeşti că te-a trădat pe la spate, că nu....
Cătălin Voicu: Ăsta este şi motivul pentru care, cel puţin o dată, trebuie să mă facă ministru.
Cătălin Voicu a mai fost în cărţi pentru şefia internelor în decembrie 2008. A fost propus de colegul său Marian Vanghelie dar a pierdut în faţa lui Gabriel Oprea. Voicu crede că a fost lucrat de colegi. Mai exact de vrâncenii Mitrea şi Oprişan.
Cătălin Voicu: Păi, din cauza lui (n.r. Mitrea) am pierdut votu'. El a pus pe Oprişan să nu voteze cu mine. Am zis: "Oprişane, o să te bată Dumnezeu!", "Mă jur pe fata mea c-am votat cu tine!", "Băi, nu măi, că te-a văzut cineva că n-ai votat cu mine, Mariane! La doişpe noaptea m-ai chemat la Hrebenciuc acasă. Am făcut nu ştiu câte drumuri la tine, la Vrancea. Ai văzut că dacă m-am retras eu, ţi-a trimis dosaru' la Cluj? O să vezi ce iei tu la Cluj!"
Din aceleaşi stenograme reiese faptul că Voicu nu ţinea cont de culoarea politică a celor pe care îi făcea scăpaţi de lege.
Cătălin Voicu: Să vedem la liberali. Am fost la Orban in noaptea aia cand...I-am spus: "Ludovic, te-am ajutat în momente grele, cu accidentu' de maşina. Te-am ajutat..."
Alexandru Mazăre: El a dat peste fata aia atunci?
Cătălin Voicu: ... neinteligibil ...
Alexandru Mazăre: Era băut?
Cătălin Voicu: Da.
Senatorul PSD Cătălin Voicu este primul parlamentar pentru care DNA cere arestarea preventivă. El este anchetat penal pentru trafic de influenţă. Plenul Senatului va decide dacă aprobă sau nu arestarea.
Reacţia lui Cătălin Voicu
Senatorul social-democrat Cătălin Voicu respinge legalitatea şi autenticitatea stenogramelor apărute în presa centrală. Contactat telefonic de Antena 3, Cătălin Voicu a declarat că veridicitatea informaţiilor poate fi stabilită doar de o contraexpertiză tehnică.
"Nu recunosc legalitatea şi autenticitatea lor. Toate aşa-zisele probe sunt obţinute ilegal pe un mandat legat de siguranţa României", a declarat Cătălin Voicu.
Senatorul PSD mai susţine că stenogramele apărute în presă sunt prelucrate.
"Nu recunosc autenticitatea lor, întrucât în acele interceptări au avut loc decupaje, mixaje şi adăugiri. O să dovedesc tehnic şi ştiinţific", a spus Voicu.
Cât priveşte presupusa discuţie purtată cu judecătorul Florin Costiniu, Cătălin Voicu susţine că nu ar fi vorbit cu acesta de pe telefonul său, întrucât ştia că este ascultat.
CĂTĂLIN VOICU DESPRE STENOGRAME
La rândul său, senatorul PSD Alexandru Mazăre, unul dintre numele care apar în stenograme, susţine că discuţia dintre el şi Cătălin Voicu a fost una "politică", precizând că aceasta a avut loc "faţă în faţă", şi nu la telefon.
"A fost o discuţie politică pe care am avut-o, ca multe alte discuţii pe care le am şi cu alţi colegi", a declarat Alexandru Mazăre pentru Mediafax.
Alexandru Mazăre a mai declarat că există posibilitatea ca unele lucruri să fi fost omise din stenogramele respective.
"Trebuie să vedem, pentru că unele lucuri mi se par că sunt... nu-mi recunosc limbajul, alte lucruri poate pe care le-am spus sunt omise de acolo. Nu ştiu, trebuie văzut în întregime", a mai spus Mazăre.
Preşedintele PSD, Victor Ponta nu comentează "deocamdată" informaţiile apărute în presă şi nu a luat în calcul măsuri faţă de senatorul PSD.
Antena3.ro