Antena 3 CNN Politică Ştefănuţă, despre ultimatumul USR dinaintea ruperii coaliției: „Nu am înţeles nimic din cererea de demisie adresată Preşedintelui”

Ştefănuţă, despre ultimatumul USR dinaintea ruperii coaliției: „Nu am înţeles nimic din cererea de demisie adresată Preşedintelui”

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 14:32 19 Dec 2024 Modificat la 14:32 19 Dec 2024
nicu stefanuta europarlamentar independent
Europarlamentarul Nicu Ștefănuță crede că partidele nu înțeleg că țara este traumatizată. Sursa foto: Facebook/ Nicu Ștefănuță

Vicepreşedintele Parlamentului European, Nicu Ştefănuţă, care a obţinut mandatul ca independent după ce anul trecut a demisionat din USR, a transmis joi, că nu a ”înţeles nimic din cererea de demisieadresată preşedintelui”. 

Mesajul vine în contextul în care preşedintele USR, Elena Lasconi, a mers, miercuri, la şedinţa coaliţiei cu un ultimatum, sub forma a opt solicitări urgente pentru celelalte partide, printre acestea aflându-se adoptarea bugetului pe 2025 până luni, demiterea şefului AEP, a şefilor de servicii, depolitizarea CCR, dar şi ca partidele să ceară demisia lui Klaus Iohannis, la finalizarea mandatului şi preluarea interimatului la şefia statului de către preşedintele Senatului.

Ulterior, joi, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se retrage de la discuțiile cu partidele pro-europene, PNL, USR și UDMR, și intră în opoziție, dar că va vota totuși un guvern de dreapta în Parlament pentru binele României.

”Nu am înţeles nimic din cererea de demisie adresată Preşedintelui. Vă imaginaţi ce haos ar genera asta acum? Întreb şi eu ca Iohannis: cum să plece acum? Sau ca Cioran: la ce bun? Să schimbi acum preşedintele printr-o nouă mişcare şoc (demisia) ar fi iresponsabil pentru ţară”, a scris, joi, pe Facebook, Nicu Ştefănuţă.

„Nu ştiu dacă vă daţi seama suficient cât de traumatizată a fost ţara de aceste alegeri”

Potrivit acestuia, alegerile au distrus încrederea oamenilor în stat.

”Nu ştiu dacă vă daţi seama suficient cât de traumatizată a fost ţara de aceste alegeri. Efectiv alegerile au distrus încrederea oamenilor în acest stat. Suntem capabili să ne apărăm, sau predăm ţara la cheie? Avem vreo normă previzibilă de drept sau totul e aleatoriu? Sunt întrebări fundamentale dacă trăim într-un stat, nu o junglă”, a mai transmis europaelamentarul, aleg vicepreşedinte al Parlamentului European.

Acesta crede că, ”dacă ai greşit o dată, nu persişti în greşeală, ci încerci să redresezi ferm şi corect cursul. Dar pentru asta îţi trebuie oameni de stat, nu aventurieri”.

”De data asta chiar îl cred pe Iohannis că stă în interesul public, nu personal”, afirmă Ştefănuţă.

×
x close