PDL şi-a îmbrăcat politica de racolare de noi parlamentari, aleşi locali şi reprezentanţi ai societăţii civile sub forma conceptului ?porţilor deschise?. Propunerile europarlamentarilor Monica Macovei şi Cristian Preda de modernizare a partidului, inclusiv printr-o politică de recrutare de noi cadre pe criterii competenţă şi profesionalism, par a fi îmbrăţişate de liderii de partid, dar din alte raţiuni decât cele ale iniţiatorilor. Tentativele viitoare de racolare de noi parlamentari şi aleşi locali vor îmbrăca în statutul PDL forma elegantă a ?uşilor deschise?. Potrivit liderului Emil, Boc, comisia de statut va analiza până la mijlocul lui martie propunerile de modificare a acestui document, inclusiv pe cele care privesc mecanismele de gestionare a politicii de cadre de partid cu competenţa şi spiritul de echipă ca principale criterii de acceptare a adeziunilor viitorilor membri.
Boc a precizat că în prima şedinţa a comisiei, de luni, s-a făcut un inventar al problemelor şi s-au stabilit chestiuni tehnice. "Din punct de vedere structural, am făcut un inventar al principalelor teme, e vorba de capacitatea PDL de a rămâne în opinia publică ca principala opţiune", a spus Emil Boc, adăugând că PDL doreşte să se asigure că va rămâne aşa şi în 2012.
?Dorim să ne asigurăm că şi în 2012 PDL va fi principala opţiune de vot a românilor. În cadrul PDL vom discuta despre locul şi rolul organizaţiilor locale şi al colegilor uninpominale, despre mecanismul de gestionare a politicii de cadre şi de carieră în cadrul partidului, bazat pe criterii de competenţă şi pe capacitatea de a face echipă în PDL, cele două condiţii de promovare în partid. PDL va continua politica porţilor deschise pentru competenţă şi profesionalism. PDL a reuşit să se modernizeze din mers, să fie deschis oamenilor din societatea civilă care au facut competenţă cum este cazul doamnei Monica Macovei, a domnului Traian Ungureanu, dar şi să aibă o uşă deschisă pentru parlamentari şi aleşi locali? a declarat Emil Boc, după prima şedinţă a comisiei de statut.
"PDL trebuie să continue această politică de deschidere spre competenţă şi profesionalism, astfel încât fiecare să poată accede, aşa cum am făcut şi eu, de la simplu membru de partid la cea de preşedinte", a explicat Boc.
Democrat-liberalii din teritoriu vor putea înainta acestui for propriile propuneri de modificare a statutului PDL, urmând ca până la mijlocul lunii martie a.c. să fie centralizate şi finalizate, a precizat, la rândul său , vicepreşedintele Gheorghe Flutur, membru al comisiei. Până atunci, forul de analizare a propunerilor statutare se va reuni în fiecare duminică, la sediul din Modrogan 22, pentru a lua în discuţie şi a omogeniza într-o formă coerentă toate aceste idei, a mai arătat Boc.