Este şedinţă marţi după-amiază, prima de când Nicolae Ciucă a preluat conducerea PNL, după Florin Cîţu.
Toate variantele sunt la această oră pe masa premierului, pentru că a început şedinţa conducerii partidului.
"Eu cred în impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea la companii, pe care trebuie să o faci o singură dată. Aş vrea să ne uităm la ce se întâmpă acum, să iertăm de datorii când avem nevoie la buget de 100 milioane lei, vă daţi seama că aceştia sunt bani care nu se mai duc la pensii (...).
Acestea sunt decizii pentru care trebuie să răspundă actuala guvernare şi pentru care ar trebui să ne punem toţi întrebări, de ce nu folosim aceşti bani pentru investiţii", a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Florin Cîţu.
"Eu mă uit la ce se întâmplă cu finanţarea şi văd că statul vrea să împrumute bani. Luni a vrut sa împrumute 600 milioane lei, au fost oferite 400, dar până la urmă a luat 200 la un preţ foarte mare.
Şi, atunci, te întrebi cum vor fi finanţate toate aceste promisiuni, pentru că până acum nu avem acte normative care să reglementeze, dar ele trebuie finanţate de undeva şi dacă nu le finanţezi din piaţă, asta înseamnă de undeva. Deci, din taxe şi impozitarea progresivă sau şi supraimpozitare la companii multinaţionale", a completat, marţi, Florin Cîţu, fost premier.
Premierul Nicolae Ciucă a spus anterior că anul acesta nu vor fi taxe şi impozite noi.
La ce taxe se uită Guvernul
- impozite mai mari pentru mai multe case şi maşini
- taxa de mediu pentru maşini mai vechi de 15 ani
- impozit progresiv pe salarii
Marcel Ciolacu, pe aceeaşi linie cu Cîţu: "Sunt unul dintre susținătorii impozitului progresiv"
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că este unul dintre susţinătorii impozitului progresiv, dar precizează că în acest an nu se va schimba sistemul de impozitare.
El spune că este "unul dintre susținătorii impozitului progresiv".
"Nu mai sunt așa mare fan al acelui taxei unice sau impozit unic, care nu mai știu care este în România, că la dividende 5, la venituri 10, la profit 16... Adică trebuie să lămurim această struțo-cămilă pe care o avem în România", conchide Ciolacu.